Coronakrisen kradser på Dragsholm Slot: - Vi er meget spændte på fremtiden

Økonomien halter på slotshotellet, efter en sommer med coronakrise og mangel på udenlandske turister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den store mangel på udenlandske turister og seksdagsreglen for overnatninger har ramt Dragsholm Slot hårdt.

Coronakrisen har været en tung omgang for den verdenskendte slot, fortæller Mads Bøttger, ansat som direktør på slottet.

Især mange norske turister besøger hvert år det kendte sted .

- I juni sidste år var en stor del af vores omsætning udenlandske turister, og dem har vi jo ikke set i år, siger Mads Bøttger.

De udenlandske turister har manglet

Direktør Mads Bøttger fortæller, at økonomien halter og, at de ikke ved, hvad fremtiden bringer.

quote Sidste år i juni måned havde vi omkring 40 procent udenlandske gæster, og dem har vi stort set ikke set i år

Mads Bøttger, direktør på Dragsholm Slot

- Det er selvfølgelig en svær tid, som vi går igennem. Det er en kæmpe udfordring, som kræver utraditionelle måder at låse dem på. Det er en spændende tid, vi er i lige nu. Det er der ingen tvivl om, siger han.

Dog har det hjulpet en smule på situationen, at danskerne har været tvunget til at blive hjemme og holde ferie i år:

- Sommeren igennem har vi være priviligeret af at have rigtig mange danske gæster. De har virkelig støttet op og besøgt os utrolig flittigt. Men sidste år i juni måned havde vi omkring 40 procent udenlandske gæster, og dem har vi stort set ikke set i år, siger Mads Bøttger.

- Det er klart, at vi nu er spændte på at se, hvordan det udvikler sig. Hvad sker der, når danskerne skal tilbage på arbejde? Vi har heller ikke de erhvervsgæster, som vi har haft tidligere. Vi er også vant til i stor grad at lægge hus til livets store begivenheder, fejringer, bryllupper og fødselsdag og det er også begrænset, hvad vi har set af det, fordi forsamlingsforbuddet har været der.

- Vi glæder os til at få de udenlandske gæster tilbage.

Frygter en ny nedlukning

Ligesom så mange andre danskere håber slotspersonalet og ledelsen, at hverdagen, som den så ud, inden pandemien rev benene væk under os alle, snart kommer vender tilbage.

- Vi håber jo alle sammen på, at coronaen driver bort, og at vi kan komme tilbage til vores normale hverdag igen, siger Mads Bøttger.

- Selvfølgelig frygter vi en ny nedlukning. Det ville jo være det værste, der kunne ske. Vi frygter også, at det generelt kommer til at påvike den måde, vi driver vores forretning på og den måde, som gæsterne lever deres liv på. På den måde er det en meget usikker tid. Men vi gør vores bedste for at tage de forholdsregler, vi kan og oplever også, at de gæster, der kommer hos os er trygge og føler sig hjemme og godt tilpas i vores rammer.

quote Det er nervepirrende, og vi er meget spændte på, hvad fremtiden bringer

Mads Bøttger, direktør på Dragsholm Slot

Ifølge direktøren har murene på det historiske slot kunne holde til økonomisk modvind, men udfordringer af denne kaliber, er alligevel svære at overkomme.

- Det er nervepirrende, for det er en situation, vi aldrig nogensinde havde forudset. Ikke i vores vildeste fantasi havde vi forestillet os et scenarie, hvor vi er nødt til at lukke fuldstændig ned. Vi har været vant til, at nogle år er bedre end andre. Vi er forberedt på konjunkturudsvingninger, og vi har været igennem en finanskrise, men at stå i en situation, hvor vi måtte lukke helt ned, det havde vi aldrig nogensinde forudset, siger Mads Bøttger.

- Derfor er det klart, at det er nervepirrende, og vi er meget spændte på, hvad fremtiden bringer.