Glade køkkenchefer - regionale restauranter beholder de fineste madstjerner

Hotel Frederiksminde i Præstø og Slotskøkkenet på Dragsholm Slot har fortsat den ypperste hæder i gastronomiens verden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Restauranterne Frederiksminde i Præstø og Slotskøkkenet på Dragsholm Slot i Hørve beholder hver deres ene Michelinstjerne.

Det er blevet offentliggjort ved uddelingen af de nordiske stjerner, der finder sted i den norske by Trondheim.

Udover at beholde sin stjerne er Frederiksminde også blevet belønnet for sit fokus på bæredygtighed og har modtaget et grønt emblem, der forestiller en femkløver. 

quote Når man står i den lille røde bibel, bliver man pludselig eksponeret på en helt anden måde

Mads Hylleholt Bøttger, slotsejer og administrerende direktør, Dragsholm Slot

Det er første gang, at emblemet bliver uddelt i Norden og er et, restauranterne kan have fremme for at vise, at de er blevet anerkendt for deres fokus på bæredygtighed.

-  For det første er jeg ret glad for, at vi har beholdt vores stjerne. Det er skønt og en cadeau til alle på hotellet. 

- Samtidig betyder det meget for mig, at vi også er blevet anerkendt for vores arbejde med lokale råvarer, og emblemet passer meget godt sammen med den kæmpe køkkenhave, som er ved at blive plantet, og som vi skal have startet op, siger køkkenchef på Hotel Frederiksminde, Jonas Mikkelsen.  

Oversigt over michelin-stjerner i Danmark

Den røde bibel

Glæde og stolthed er der også på Dragsholm Slot.

- Det blåstempler vores arbejde, og det er en stor anerkendelse af måden, vi arbejder med gastronomi på. Det betyder også, at vi kommer ud til den store verden. Det har vi ellers svært ved, når vi er et slot på Vestsjælland, men når man står i den lille røde bibel, bliver man pludselig eksponeret på en helt anden måde, siger slotsejer og administrerende direktør Mads Hylleholt Bøttger og henviser til Michelinguiden, der i bogformat samler alle restauranter på verdensplan, der har en stjerne.  

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Mads Hylleholt Bøttger

Køkkenchef Claus Henriksen kalder det en stor forløsning, at området Lammefjorden og Odsherred fortsat har en Michelinstjerne.

- Jeg er meget beæret over, at vi kan blive ved med at holde det samme niveau og fortsætte samarbejdet med de fantastiske landmænd, der producerer råvarerne, vi bruger, siger han. 

Frederiksminde har haft en Michelinstjerne siden 2016, mens Dragsholm Slot har haft en stjerne siden 2017.

Restauranter med en Michelinstjerne betyder, at det er en god restaurant i sin kategori.

Grafik: Nick Abildgaard

Clock17. feb 2020, kl. 18:03
Artiklen er opdateret med kommentarer fra Hotel Frederiksminde og Dragsholm Slot.