Butik får særlig hjælp i en krisetid

Flere butikker er hårdt ramt af den økonomiske krise. I Odsherred har man nu hentet hjælp udefra, der skal hjælpe kommunens virksomheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere butikker er hårdt ramt af krisen for tiden, og i oktober måned måtte rekordmange virksomheder dreje nøglen om.

Mange virksomheder kan mærke, at mange danskere har omlagt deres forbrug på grund af inflation og stigende fødevarepriser.

Butikken, Ofelia, som er placeret i Nykøbing Sjælland, har økonomisk set haft et fint år, fortæller ejeren.

- Ja, overordnet set, så kan jeg godt være tilfreds, synes jeg, siger butiksejer Lea Akselbo.

Men krisen begynder at kunne mærkes.

- Der er mere stille, og så kan vi jo også se det på vores omsætning. Den er lavere nu, siger butiksejeren.

Nu er der dog hjælp på vej. Torsten Bo Jørgensen er forretningsudvikler og har skrevet en bog om 23 succesfulde virksomheder.

Han skal nu hjælpe butikken med at vækste i en krisetid.

- Det handler for mig om at forstå, hvad de gør, hvad de ikke gør, og hvor der ligger noget uudnyttet potentiale, som kan løfte bundlinjen, siger han.

20210308-144310-L-5496x3664ma
Læs også
Frygter krise - nu laver de taskforce til at redde virksomheder
20210308-144310-L-5496x3664ma
Læs også
Frygter krise - nu laver de taskforce til at redde virksomheder

Garanterer merindtjening på 200.000 kroner

Det er ikke barnemad, som Torsten Bo Jørgensen tilbyder. Hvis man følger hans råd, garanterer han nemlig en merindtjening på 200.000 kroner de første to år.

- Nogle vil helt klart kunne tjene mere og for nogle bliver det måske lidt mindre. Men jeg synes, at det er et rigtigt, ambitiøst og realistisk mål at sætte, siger han.

Der hvor der er flest butikker, der kan gøre noget, det er markedsføring, mener Torsten Bo Jørgensen. Han er forretningsudvikler og har skrevet en bog om 23 succesfulde virksomheder.
Der hvor der er flest butikker, der kan gøre noget, det er markedsføring, mener Torsten Bo Jørgensen. Han er forretningsudvikler og har skrevet en bog om 23 succesfulde virksomheder. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Mange gange går man rundt i sin egen lille verden, siger Lea Akselbo.

De fleste butikker kan øge markedsføring

Butikken har sammen med tre andre vundet besøget i en konkurrence, arrangeret af Odsherred Erhvervsforum og støttet økonomisk af Odsherred Kommune og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Og målet er klart defineret.

- Øget bundlinje, øget kundetrafik og en levende by, gågade og i Asnæs et levende center, siger Poul Offersen, formand for detail i Odsherred Erhvervsforum.

Odsherred Erhvervsforum oplever nemlig at mange butikker har det hårdt for tiden.

- Jamen generelt, så er det jo energiomkostningerne, og så er det fraværet af kundestrøm, som man tidligere har haft. Plus at det er ikke de dyre varer, som de fleste forbrugere løber efter – det er de billige varer, og det er som regel også dem, der er mindst indtjening på, siger formand Poul Offersen.

Odsherred Erhvervsforum oplever nemlig at mange butikker har det hårdt for tiden.  Her ses formand for detail i Odsherred Erhvervsforum, Poul Offersen.
Odsherred Erhvervsforum oplever nemlig at mange butikker har det hårdt for tiden. Her ses formand for detail i Odsherred Erhvervsforum, Poul Offersen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Torsten Bo Jørgensen har efterhånden givet gode råd til mange butikker. Særligt ét går igen.

- Der hvor der er flest butikker, der kan gøre noget, det er markedsføring. Næsten alle butikker kan med fordel skrue op for markedsføring på sociale medier, siger han.

Indehaver mener besøg har båret frugt

Efter to timer er dagens møde i butikken Ofelia ved at være slut. Særligt et af Torstens råd har Lea Akselbo taget til sig.

- Altså mit samarbejde med leverandørerne – jeg skal af med nogle, hvor jeg ikke har en indtjening – det har jeg nok været for dårlig til. Jeg giver dem for lang line, fordi jeg er for flink, siger butiksejer Lea Akselbo.

Butiksejeren Lea Akselbo fortæller, at hendes butik Ofelia i Nykøbing Sjælland har haft et fint år rent økonomisk, men at nu er der blevet stille - og det kan mærkes på omsætningen.
Butiksejeren Lea Akselbo fortæller, at hendes butik Ofelia i Nykøbing Sjælland har haft et fint år rent økonomisk, men at nu er der blevet stille - og det kan mærkes på omsætningen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Nu skal Torsten Bo Jørgensen hjem og lave en konkret handleplan for butikken. Men allerede nu har besøget været en stor gevinst.

- Det har givet mig et kæmpe løft. Nogle gange trænger man til at høre det og få et lille skub - og det har jeg virkelig fået, siger Lea Akselbo.

Udviklingsmøde
Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Odsherred Erhvervsforum arbejder nu på, at flere butikker i kommunen også kan få hjælp til at forbedre bundlinjen.


Nyhedsoverblik