Borgmesterkandidat dropper politik for at passe på familien

Hensynet til familien får Venstres spidskandidat i Odsherred, Mathias Hansen, til at trække sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med bare 10 måneder til kommunalvalget står Venstre i Odsherred med et problem: Partiets spidskandidat og gruppeformand i byrådet, Mathias Hansen, trækker sig.

Mathias Hansen orienterede Venstres bestyrelse og byrådsgruppe om sin beslutning mandag aften.

- Jeg har arbejdet benhårdt igennem de sidste to år, men det har kostet på mange fronter. Min familie har været de helt store tabere de sidste to år, og jeg skylder både mine børn og min kone at fokusere på dem igen, oplyser han i en meddelelse. 

Han understreger samtidig, at beslutningen intet har at gøre med den krise, som Venstre befinder sig i på landsplan. 

Forlader helt politik

Mathias Hansen blev valgt ind i byrådet i 2017. Som byrådets yngste blev den dengang 32-årige venstremand valgt som sit partis spidskandidat i 2018, hvor han afløste Morten Egeskov. Og han var meget bevidst om, at han var på noget nær en mission impossible, hvis han skulle fravriste borgmesterkæden fra bykongen Thomas Adelskov (S), der støvsugede Odsherred for stemmer ved valget i 2017.

- Jeg skal op over en meget høj mur. Men jeg tror blandt andet, at vi skal slå på, at vi trænger til en borgmester, der har mere fokus på, at vi skal udvikle og forny vores kommune, sagde han tilbage i 2018 til TV2 ØST.

Men nu er muren blevet for høj for Mathias Hansen. Han stopper ikke bare som spidskandidat, han forlader politik efter valget i november.

- Jeg har nogle vælgere, der har stemt på mig, og jeg skylder dem at fortsætte kampen. Jeg har ikke mistet min politiske gnist, jeg tror stadig på, at Odsherred kan blive et paradis for erhverv, bosætning, turisme og natur i en skøn forening, lyder det i en meddelelse fra Mathias Hansen.