Jacob Jensen bliver igen spidskandidat for Venstre i Region Sjælland

Venstre i Region Sjælland har igen valgt Jacob Jensen som spidskandidat til regionsrådsvalget. Han er dermed Venstres bud på en regionsrådsformand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når der til november næste år skal sættes kryds ud for en regionsrådspolitiker i Region Sjælland, bliver det ligesom ved det seneste regionsrådsvalg med Jacob Jensen øverst på Venstres liste.

quote Det er jeg rigtig glad for og stolt over

Jacob Jensen, spidskandidat, Venstre i Region Sjælland

Jacob Jensen, der har sine rødder på Holbækegnen, er nemlig blevet genopstillet af partiet som spidskandidat til regionsrådsvalget i november 2021 og er altså deres bud på en ny regionsrådsformand.

- Det er jeg rigtig glad for og stolt over. Det er en stor tillid, Venstres medlemmer viser mig, at jeg skal stå i spidsen for det hold, som Venstre vil stille med næste år, siger Jacob Jensen.

Han blev formelt valgt onsdag som eneste opstillede. Det skete uden prompt og pragt, da det ellers planlagte opstillingsmøde torsdag var aflyst på grund af coronavirus. For at stille op som spidskandidat skulle man have 100 Venstre-medlemmer til at pege på én – det havde Jacob Jensen selvsagt.

To spor frem mod valget

Jacob Jensen stillede for første gang op til regionsrådet ved valget i 2017, da den daværende regionsrådsformand for Venstre, Jens Stenbæk, valgte ikke at genopstille.

- Det er jo klart, jeg har lært en helt masse de seneste tre år i regionsrådet. Derfor føler jeg også, jeg har en ballast og et bedre kendskab til de opgaver, regionen arbejder med, lyder det fra Jacob Jensen.

Det er først den 16. november 2021, danskerne skal til stemmeurnen ved regions- og kommunalvalget. Frem mod den dato skal Jacob Jensen arbejde i to spor.

- Der er jo det daglige arbejde, hvor vi sidder i opposition i øjeblikket og arbejder og indgår aftaler med flertallet.

- Men så er det jo klart, at det næste stykke tid skal vi til at finde kandidater. Heldigvis vælger mange at genopstille, og vi skal også have mange nye kandidater på banen. Der skal jeg selvfølgelig stå i spidsen for de politisker emne, vi vil gå til valg på, siger Venstres spidskandidat.

Ved det seneste regionsrådsvalg i 2017 fik Jacob Jensen 22.265 personlige stemmer - 1.198 færre end regionsrådsformand Heino Knudsen (S) - og Venstre fik 10 mandater. Han håber på som minimum at opnå det samme resultat og gerne mere.

quote Vores udgangspunkt er, at vi gerne skal have et mindst lige så godt valg som sidste gang

Jacob Jensen, spidskandidat, Venstre i Region Sjælland

- Vores udgangspunkt er, at vi gerne skal have et mindst lige så godt valg som sidste gang. Men vigtigst af alt at vi også får en bred politisk opbakning til, at vi kan stå i spidsen for regionen, siger Jacob Jensen, der er glad for den nuværende konstitueringsgruppe med Konservative og Radikale Venstre, men som også erkender, at den gruppe nok skal have tilslutning fra flere partier, hvis Jacob Jensen skal have forhåbninger om at stå i spidsen for Region Sjælland.

Udover at sidde i regionsrådet siden 2017 har Venstremanden også haft en plads i Folketinget siden 2007 – valgt i Sjællands Storkreds. Den plads vil han skulle overdrage til en partikollega, hvis han skulle løbe med formandsposten i Region Sjælland om et år.