¨

Ung tysker er ny træner i Næstved Boldklub

Næstved Boldklubs nye cheftræner bliver den 30-årige tysker, Maximilian Dentz.

30-årige Maximilian Dentz skal redde Næstved Boldklub fra nedrykning.

Næstved Boldklub har fundet sin nye cheftræner, efter at klubben i november fyrede spanske Fernando De Argila.

Det bliver den 30-årige tysker Maximilian Dentz, der fra første træning 6. januar skal lede Næstved-truppen.

Det oplyser klubben på sin Facebook-side.

Maximilian Dentz kommer fra klubben Germania Halberstadt, der huserer i Regionalliga, der er det fjerde bedste niveau i Tyskland. I den nuværende sæson ligger Germania Halberstadt nummer 16 ud af 18 hold i Regionalliga Nordost.

Vi er sikre på, at det bliver et godt valg og håber på et langt og succesfuldt samarbejde

Peter Dinesen, sportschef i Næstved Boldklub

Maximilian Dentz har været træner i klubben siden sommeren 2018. Inden da var han assistenttræner samme sted i to år. Forud for det gik en karriere som spiller i mindre tyske klubber.

- Af de mange ansøgere, vi har haft, var han den bedste. Han er ung og har et godt navn i Tyskland, efter han har skabt gode resulater. Vi er sikre på, at det bliver et godt valg og håber på et langt og succesfuldt samarbejde. 

- Han skal redde os i 1. division og desuden komme ind med den tyske mentalitet om bedre sammehold, mere kraft og direkte fodbold, siger sportschef Peter Dinesen til TV2 ØST.

Tysk bliver ikke et problem

Da klubben i november fyrede Fernando De Argila, skete det blandet andet på grund af sproglige udfordringer i dagligdagen.

Det forventer Peter Dinesen dog ikke bliver et problem med Maximilian Dentz.

- Vi forventer i hvert fald, at flere danskere snakker tysk end spansk. Vi har jo trods alt haft tysk i skolen alle sammen, og jeg tror, at alle i klubben kan sige 'Willkommen' i stedet for et eller andet på spansk. 

Maximilian Dentz er ansat på en funktionærkontrakt, som betyder, at aftalen kan opsiges med tre måneders varsel.

Næstved skal til foråret ud i en overlevelseskamp i 1. division, hvor holdet ligger nummer 11 ud af 12 hold. På grund af strukturændringer i Superligaen rykker de tre nederste hold ud af 1. division i år.

Dermed skal Næstved ikke blot lukke hullet på fire point op til Hvidovre på 10. pladsen, men hente Skive eller Nykøbing FC, der ligger henholdsvis nummer otte og ni, fem point foran Næstved.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App