¨

Dårlige resultater og sprogproblemer - Næstved Boldklub fyrer spansk træner

Det var ikke et fejlcast at hyre spanske Fernando De Argila, mener administrerende direktør i Næstved Boldklub, Peter Nielsen. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Spanske Fernando De Argila blev den tredje trænerfyring i år i Næstved Boldklub. Afløseren skal kunne kommunikere med spillerne og undgå nedrykning.

Næstved Boldklub skal bruge vinterpausen på at finde en ny cheftræner.

Klubben offentliggjorde mandag, at den stopper samarbejdet med spanske Fernando De Argila, som kun nåede at være træner i 109 dage.   

Ifølge klubbens administrende direktør, Peter Nielsen, skyldes opsigelsen sprogudfordringer og manglende resultater. Efter første halvdel af sæsonen ligger Næstved Boldklub næstsidst i 1. division med 16 point i 18 kampe.

- Sprogbarrieren har vist sig at være mere udfordrende, end vi havde regnet med, og selvfølgelig har resultaterne heller ikke været som håbet fra hans og vores side. Med disse ting lagt sammen var begge parter enige om, at det nok var bedst at få andre øjne på og finde en, der kan kommunikere mere direkte til spillerne, end hvad tilfældet var med ham, siger Peter Nielsen.

Han synes ikke, det var en fejl at ansætte Fernando De Argila.

- Man kan altid sige, at det er et fejlcast, når det ikke holder, men et totalt fejlcast vil vi som klub ikke mene, det har været.

Ny træner skal kunne kommunikere

Nu indleder Næstved Boldklub sin søgning efter den fjerde træner på kort tid, efter at klubben tidligere i år fyrede to: Først Michael Hemmingsen og efterfølgende Per Hansen Dos Santos.

Klubben vil bruge god tid på at finde den rigtige profil og har ikke kørt en erstatning i stilling, fortæller Peter Nielsen, der åbner op for, at den nye cheftræner både kan være dansk og udenlandsk og komme udefra og fra egne rækker. 

- Nationaliteten har ikke den store betydning. Det, der har ekstrem stor betydning, er, at træneren skal kunne kommunikere meget simpelt og enkelt med alle spillere på dansk eller engelsk. 

- Målsætningen lige nu og her må være, at vi gerne skulle bruge vinterpausen konstruktivt, så vi står godt rustet til forårets kampe og kan klare frisag i 1. division, siger Peter Nielsen.

Næstved Boldklub indleder forårets kampe den 1. marts på udebane mod Kolding IF. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App