Tvunget fra børnene - nu er thailandsk familie genforenet

Efter afslag på et dansk turistvisum, har Radayu Kwanngoen nu fået et litauisk visum, der lader hende rejse ind i Danmark. Familien søgte mandag om familiesammenføring for anden gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For 4,5 måneder siden var Radayu Kwanngoen nødt til at tage en tårevædet afsked med sin mand og to døtre i Københavns Lufthavn. 

Hun blev udvist, efter at deres ansøgning om familiesammenføring var blevet afslået.

- Det bliver svært for hende at være væk fra børnene. De har altid været sammen i de sidste ti år. Og det bliver svært for mig og børnene nu, sagde hendes mand, Kritsada Kwanngoen, dengang til TV2 ØST.

Den thailandske familie fra Næstved, der har været adskilt siden 4. januar, er nu forenet igen.

Radayu Kwanngoen har nemlig fået et litauisk turistvisum, der tillader hende at rejse ind i Danmark.

Læs også
Dumpede sprogprøve - nu skal konen udvises
Læs også
Dumpede sprogprøve - nu skal konen udvises

Nu vil de igen søge om familiesammenføring, og hun kan lovligt opholde sig i Danmark i perioden, hvor Udlændingestyrelsen behandler ansøgningen.

Hendes mand, Kritsada Kwanngoen, har været alene med parrets to børn de sidste 4,5 måned. Han er lettet over at have sin hustru tilbage i landet. 

- Jeg er helt vildt glad - også glad på børnenes vegne. Nu får vi vores liv tilbage. Mit største ønske er, at min familie bliver sammen. Det har været virkelig hårdt i de måneder, hvor jeg har været alene, siger han til TV2 ØST.

Andet sammenføringsforsøg

Parrets ansøgning om familiesammenføring blev oprindeligt afslået, fordi Kritsada Kwanngoen havde dumpet den obligatoriske danskprøve.

Han viste sig dog at være ordblind, så da han tog prøven igen med hjælpemidler til ordblinde, bestod han. Alligevel skulle Radayu Kwanngoen forlade landet.

Læs også
Nyt afslag til thailandsk familie – mor får nej til visum
Læs også
Nyt afslag til thailandsk familie – mor får nej til visum

Derefter ansøgte Radayu Kwanngoen om et dansk turistvisum, som Udlændingestyrelsen afslog, på baggrund af en tvivl om hvorvidt kvinden ville forlade landet igen, når det udløb.

Nu er hun tilbage i Næstved med et litauisk visum, der giver hende adgang til alle Schengenlande. Men parret ærgrer sig over, at visummet skulle opnås på den måde.

- Vi vil gerne følge de danske regler og søge igennem de danske myndigheder. Men det har været svært for os. Jeg ved ikke, hvorfor vi fik et afslag på visummet, når vi har været helt ærlige overfor myndighederne, siger Kritsada Kwanngoen. 

Advokat forventer godkendelse

I dag mandag begynder de ansøgningsprocessen om familiesammenføring igen, fortæller familiens advokat Sharandeep Singh.

- De ser ud til at opfylde alle kravene, så hun får opholdstilladelse indenfor seks til syv måneder, vil jeg regne med, siger advokatfuldmægtig hos Etos Advokater Sharandeep Singh.

Ægteparrets advokat Sharandeep Singh vurderer, at parret nok skal få familiesammenføring i Danmark. Spørgsmålet er bare, hvor længe processen skal forsinkes af myndighederne, mener han.
Ægteparrets advokat Sharandeep Singh vurderer, at parret nok skal få familiesammenføring i Danmark. Spørgsmålet er bare, hvor længe processen skal forsinkes af myndighederne, mener han. Foto: Camilla Bøgeholt Lund - TV2 ØST

Når børn har haft tilknytning til Danmark i mindst seks år, kan nogle af kravene til familiesammenføring fraviges. Da parrets døtre har haft tilknytning til Danmark i fem år, vil de snart træde i kraft.

- Så næste år vil hun faktisk få familiesammenføring uden at leve op til nogen krav, og uden at han skulle tage en danskprøve. De vil få familiesammenføring i Danmark, spørgsmålet er bare hvornår, siger Sharandeep Singh. 

Læs også
Udvist kvinde er rejst til Thailand: - Det er forfærdeligt for familien
Læs også
Udvist kvinde er rejst til Thailand: - Det er forfærdeligt for familien

Nyhedsoverblik