For 4,5 måneder siden var Radayu Kwanngoen nødt til at tage en tårevædet afsked med sin mand og to døtre i Københavns Lufthavn.
Hun blev udvist, efter at deres ansøgning om familiesammenføring var blevet afslået.
- Det bliver svært for hende at være væk fra børnene. De har altid været sammen i de sidste ti år. Og det bliver svært for mig og børnene nu, sagde hendes mand, Kritsada Kwanngoen, dengang til TV2 ØST.
Den thailandske familie fra Næstved, der har været adskilt siden 4. januar, er nu forenet igen.
Radayu Kwanngoen har nemlig fået et litauisk turistvisum, der tillader hende at rejse ind i Danmark.
Nu vil de igen søge om familiesammenføring, og hun kan lovligt opholde sig i Danmark i perioden, hvor Udlændingestyrelsen behandler ansøgningen.
Hendes mand, Kritsada Kwanngoen, har været alene med parrets to børn de sidste 4,5 måned. Han er lettet over at have sin hustru tilbage i landet.
- Jeg er helt vildt glad - også glad på børnenes vegne. Nu får vi vores liv tilbage. Mit største ønske er, at min familie bliver sammen. Det har været virkelig hårdt i de måneder, hvor jeg har været alene, siger han til TV2 ØST.
Andet sammenføringsforsøg
Parrets ansøgning om familiesammenføring blev oprindeligt afslået, fordi Kritsada Kwanngoen havde dumpet den obligatoriske danskprøve.
Han viste sig dog at være ordblind, så da han tog prøven igen med hjælpemidler til ordblinde, bestod han. Alligevel skulle Radayu Kwanngoen forlade landet.
Derefter ansøgte Radayu Kwanngoen om et dansk turistvisum, som Udlændingestyrelsen afslog, på baggrund af en tvivl om hvorvidt kvinden ville forlade landet igen, når det udløb.
Nu er hun tilbage i Næstved med et litauisk visum, der giver hende adgang til alle Schengenlande. Men parret ærgrer sig over, at visummet skulle opnås på den måde.
- Vi vil gerne følge de danske regler og søge igennem de danske myndigheder. Men det har været svært for os. Jeg ved ikke, hvorfor vi fik et afslag på visummet, når vi har været helt ærlige overfor myndighederne, siger Kritsada Kwanngoen.
Advokat forventer godkendelse
I dag mandag begynder de ansøgningsprocessen om familiesammenføring igen, fortæller familiens advokat Sharandeep Singh.
- De ser ud til at opfylde alle kravene, så hun får opholdstilladelse indenfor seks til syv måneder, vil jeg regne med, siger advokatfuldmægtig hos Etos Advokater Sharandeep Singh.
Når børn har haft tilknytning til Danmark i mindst seks år, kan nogle af kravene til familiesammenføring fraviges. Da parrets døtre har haft tilknytning til Danmark i fem år, vil de snart træde i kraft.
- Så næste år vil hun faktisk få familiesammenføring uden at leve op til nogen krav, og uden at han skulle tage en danskprøve. De vil få familiesammenføring i Danmark, spørgsmålet er bare hvornår, siger Sharandeep Singh.