Skal være billigere end discount - ny butikskæde åbner i Næstved

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mange danskere har for tiden svært ved at få dagligdagen til at hænge sammen. Husholdningsbudgettet er udfordret på grund af skyhøje energipriser, og den vedvarende inflation gør ikke tingene lettere.

Derfor har Salling Group slået dørene op til en ny butikskæde kaldet BASALT, hvor priserne i gennemsnit er 15 procent under discountbutikkernes.

FdrjplqXkBYw4RA
Læs også
Ny butikskæde på vej: Bliver billigere end discountbutikkerne
FdrjplqXkBYw4RA
Læs også
Ny butikskæde på vej: Bliver billigere end discountbutikkerne

Nu giver de kunderne et supplement til eksisterende butikker med lanceringen af BASALT i Næstved, som åbner den 30. november. Det fremgår af en pressemeddelelse.

De lave priser er mulige, fordi BASALT fjerner en lang række omkostninger. Sortimentet er smallere end i discountmarkederne, hvilket gør det muligt at reducere antallet af ugentlige leverancer til butikken

Ifølge Salling Group vil 80 procent af varerne koste under 20 kroner per styk. Det kan lade sig gøre, fordi varerne i vid udstrækning står på paller i butikken og i emballagen direkte på hylderne.
Ifølge Salling Group vil 80 procent af varerne koste under 20 kroner per styk. Det kan lade sig gøre, fordi varerne i vid udstrækning står på paller i butikken og i emballagen direkte på hylderne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

De lokale vil opleve, at varerne i vid udstrækning står på paller i butikken og i emballagen direkte på hylderne, hvilket reducerer udgifterne til håndtering. Væk er ligeledes køle- og frostvarer og dermed halvdelen af omkostningerne til energi, som i disse måneder sætter nye rekorder. Hertil kommer, at BASALT holder lukket om aftenen, hvilket yderligere reducerer omkostningerne til energi og personale.

- Mange danskere oplever et voldsomt pres på privatøkonomien og har brug for, at dagligvarehandlen hjælper dem til at få hverdagen til at hænge bedre sammen. Med et innovativt butikskoncept vælger vi derfor at tænke nyt frem for at skære ned, og mens inflationen har presset priserne op med ni procent, hugger vi nu gennemsnitligt 15 procent af priserne i BASALT, siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group. 

Butikken åbner i Nettos gamle  lokaler

Butikken på Toldbodgade i Næstved bliver den syvende af i alt foreløbig 10 butikker, som Salling Group åbner i disse uger. Butikken placeres i Nettos lokaler på adressen.

quote Vi glæder os enormt meget til at byde hele Næstved og alle andre indenfor og vise vores nye butik frem

Per Bank, administrerende direktør i Salling Group

BASALT vil være kendetegnet ved et bredt udvalg af de mest basale dagligvarer, der altså hverken kræver køl eller frost. Det vil sige almindelige basisvarer som pasta, havregryn, toiletpapir, bleer, tandpasta, langtidsholdbar mælk, mel og brød samt et basalt udvalg af frugt og grønt. Der er ingen mængderabatter, kun faste lave priser hver dag, hvor flere end 80% af varerne vil koste under 20 kroner per styk og halvdelen 10 kroner eller derunder.

- Vi glæder os enormt meget til at byde hele Næstved og alle andre indenfor og vise vores nye butik frem og håber, at den bliver taget godt imod. Med markedets laveste priser på de mest basale dagligvarer har vi i hvert fald givet vores bud på et konkret våben mod inflationen, siger Per Bank.

Første åbningsdag er torsdag 30. november, hvor dørene slås op kl. 08.00 på Toldbodgade 17 i hjertet af Næstved. 


Nyhedsoverblik