Ny butikskæde på vej: Bliver billigere end discountbutikkerne

Salling Group åbner i oktober en ny butikskæde, som får markedets laveste priser på basale dagligvarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Havregryn, pasta og toiletpapir kan snart købes ind til billigere penge.

Salling Group åbner nemlig en ny butikskæde kaldet BASALT, hvor priserne i gennemsnit er 15 procent under discountbutikkernes.

- Mange danskere oplever et voldsomt pres på privatøkonomien og har brug for, at dagligvarehandlen hjælper dem til at få hverdagen til at hænge bedre sammen. Med et innovativt butikskoncept vælger vi derfor at tænke nyt frem for at skære ned, udtaler administrerende direktør i Salling Group, Per Bank, i en pressemeddelelse.

Ifølge Salling Group vil 80 procent af varerne koste under 20 kroner per styk.
Ifølge Salling Group vil 80 procent af varerne koste under 20 kroner per styk. Foto: Salling Group

Mindre personale og ingen køle- eller frostvarer

De lave priser er mulige, fordi BASALT fjerner en lang række omkostninger. Varerne vil som udgangspunkt stå i paller i butikken og i emballage på hylderne, hvilket reducerer udgifterne til håndtering af varerne.

Læs også
Karin spørger om krisen:
Skal jeg fylde køleskabet op for at spare på strømmen?
Læs også
Karin spørger om krisen:
Skal jeg fylde køleskabet op for at spare på strømmen?

Derudover vil der hverken være køle- eller frostvarer i butikkerne, og der holdes lukket om aftenen. Det reducerer omkostningerne til både energi og personale.

- Vi sparer på drift, logistik og energi, og sender med BASALT besparelsen videre til kunderne. Ved at sænke vores faste omkostninger markant kan vi tilbyde danskerne markedets bedste priser på de allermest basale dagligvarer, lyder det fra Per Bank i pressemeddelelsen.

Der vil ikke være køle- eller frostvarer i BASALT-butikkerne, og der holdes lukket om aftenen for at holde omkostningerne nede i forhold til energi og personale.
Der vil ikke være køle- eller frostvarer i BASALT-butikkerne, og der holdes lukket om aftenen for at holde omkostningerne nede i forhold til energi og personale. Foto: Salling Group

Ifølge Salling Group vil 80 procent af varerne koste under 20 kroner per styk, og halvdelen vil koste ti kroner eller derunder.

I alt er ti butikker planlagt til at skulle åbne på Sjælland, Fyn og i Jylland. De første tre butikker åbner i Kastrup, Helsingør og Aarhus medio oktober.

BASALT-butikkerne sparer på personalet for at gøre det billigere for forbrugerne.
BASALT-butikkerne sparer på personalet for at gøre det billigere for forbrugerne. Foto: Salling Group

Nyhedsoverblik