Retssag om dobbeltdrab nærmer sig sin afslutning - jalousi og amfetamin-misbrug kulminerede i drab

Retten i Næstved behandler over tre dage en sag om dobbeltdrab. Først slog en mand sin kæreste ihjel, derefter dræbte han ekskæresten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

28 gange stak en nu 40-årig mand sin 31-årige kæreste i hals og bryst, ryg og mave, så hun døde af det.

18 af knivstikkene var dybe og på politiets fotos fra gerningsstedet kan man se, at kvinden, der blev slået ihjel i sit badeværelse i rækkehuset i Ruds Vedby, har mistet en del blod.

Anklager Susanne Bluhms gennemgang af obduktionsrapporter og fotodokumentation fra gerningsstederne blev under mandagens retsmøde for meget for den mand, der den 15. november sidste år kort før klokken 04.24 stak sin kæreste ihjel på badeværelset i deres fælles rækkehus i Ruds Vedby, imens fire mindreårige børn lå på førstesalen og sov.

quote Kvinden var i morgenkåbe. Hun lå to-tre meter fra huset

Første politiassistent på gerningsstedet i Kundby

Efter drabet kørte han videre til Kundby, hvor han med kniv dræbte sin ekskæreste.

Under mandagens retsmøde i Retten i Næstved fremviste anklageren en række billeder, der dokumenterer både de blodspor, der var på gerningsstederne, at den tiltalte 40-årige mand havde blodstænk fra ofrene på sit tøj, sine arme og i ansigtet, og hvordan gerningsvåbnene så ud. Hun har også fremlagt obduktionsrapporterne på de knivdræbte kvinder.

Var omklamrende og jaloux

Den tiltalte erkender at have stukket kvinderne med kniv, men han nægter, at han havde til hensigt til at dræbe dem. Han blev utilpas, da anklageren fremviste billederne, og bad om en pause.

Efter 10 minutter, hvor han stod ude på gangen og græd, måtte han opgive at komme tilbage til retssal 6, hvor sagen afholdes, og hvor både hans og ofrenes familier sidder og følger med i retsmøderne. Han blev derefter flyttet til et lytterum, hvor han kunne høre, hvad der foregik, men uden at blive konfronteret med billederne fra gerningsstederne.

Drabet på ekskæresten gik ligesom drabet på kæresten voldsomt for sig. Kvinden blev dræbt med 19 knivstik, heraf flere i halsen. I rækkehuset kunne politiet, da de ankom til gerningsstedet, konstatere, at der var blod i køkkenet, stuen, og at kvinden var flygtet ud i haven, hvor hun faldt sammen og døde.

- Der er virkeligt meget blod i haven. Der var flere liter blod, der var løbet ud. Der var ingen puls. Kvinden var i morgenkåbe. Hun lå to-tre meter fra huset, sagde en politiassistent, der var første mand på drabsstedet i Kundby, i Retten i Næstved mandag.

Ekskærestens mor skulle også afgive forklaring i retten mandag. Hun forklarede, at hendes datter både var jaloux, temperamentsfuld og omklamrende over for den tiltalte. I det hele taget var det et noget rodet forhold, de havde til hinanden.

- De var ikke rigtig kloge nogen af dem, sagde kvinden i retten.

VIDEO: Her kan du høre, hvad der kom frem under det første retsmøde i sagen i forrige uge.

 

Afspillede lydoptagelser i retten

Da den 40-årige mand var kommet tilbage i retslokalet, fremlagde forsvarer Kristian Mølgaard en række SMS’er sendt mellem den tiltalte og hans kæreste, der viser, at parret havde et turbulent forhold. Den 31-årige kvinde var jaloux og skrev flere gange til den tiltalte, at hun ville afslutte forholdet.

Kvinden var jaloux over, at den tiltalte efter hendes opfattelse stadig havde en seksuel relation til ekskæresten. Alligevel fastholdt den tiltalte i retten, at parret havde en dejlig og tillidsfuld relation. Han kunne bare ikke forstå, hvorfor hans kæreste var så optaget af ekskæresten.

quote Det var noget, hun skulle bruge som bevis

Den tiltalte i retten

Forsvareren afspillede desuden en række optagelser, hvor den tiltalte dels ringede til sin ekskæreste og forsøgte at tale med hende om de gange, hvor ekskæresten og den tiltalte havde været sammen, dels nogle optagelser, hvor den 40-årige mand taler til optageren selv.  

- Det var noget, hun skulle bruge som bevis, sagde den tiltalte 40-årige mand i retten og fortalte også, at kæresten i den forbindelse gav den 40-årige manuskripter, han skulle følge, ligesom hun hviskede ham stikord undervejs.

På optagelserne kan man høre, at den 31-årige kvinde afhører den tiltalte om forholdet til ekskæresten. Igen og igen spørger hun sin kæreste, hvad det er, der er så fantastisk ved eks-kæresten, hvorfor det var hende, han bedst kunne lide, om hun var bedre at have sex med, og hvorfor han var så optaget af sin tidligere kæreste. 

- Var det sådan, det var? Var du så optaget af din tidligere kæreste?, spurgte forsvarer Kristian Mølgaard under dagens retsmøde den tiltalte. 

- Nej. Jeg var rigtigt, rigtigt glad for min kæreste, og jeg savner hende meget. Det er helt surrealistisk at sidde og lytte til nu, siger den tiltalte stille.

Var udsat for vold

Anklager Susanne Bluhm fremlagde mandag en note fra den dræbte kvindes telefon. Her har kvinden i ugerne op til drabene beskrevet det forhold, hun havde til den dengang 39-årige mand. Et forhold, der ifølge kvindens beskrivelser blev tiltagende voldeligt.

Blandt andet har hun skrevet, at den tiltalte tog kvælertag på hende og flere gange gav hende lussinger, når de skændtes. Anklageren har desuden fremlagt en obduktionsrapport, der dokumenterer, at kvinden har været udsat for vold, for eksempel i form af slag, mens hun var i live.

Den tiltalte har i retten nægtet, at han har udsat den 31-årige kvinde for vold. Han har forklaret, at parret i månederne op til drabene begyndte at tage amfetamin sammen, og at det endte med, at de indtog stoffet dagligt.

Parret havde fire mindreårige børn boende, to af dem var fælles børn, og de to andre var kvindens. Han fastholder, at han ikke rigtig husker noget fra drabsnatten. Efter den tiltalte først havde knivdræbt den 31-årige kæreste, og derefter sin 35-årige ekskæreste, som han også har en datter med, kørte han til politistationen i Holbæk og blev anholdt.

Efter planen skulle der have været faldet dom i sagen den 30. november. Tiden er dog skredet i sagen, og derfor beslutter retten først mandag, hvornår der falder dom.