Rektor fyret efter hård kritik - nu er der fundet en ny

Efter uroligheder omkring rektorstillingen på Næstved Gymnasium har skolen nu fundet afløseren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tilbage i september blev den daværende rektor på Næstved Gymnasium og HF  hjemsendt efter flere uroligheder og omfattende kritik af hendes ledelsesstil. 

Siden har Marianne Bollerup Neuer været konstitueret rektor, og nu har Næstved Gymnasiums bestyrelse besluttet, at hun skal fortsætte i stillingen. 

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse. 

- Med Marianne Bollerup Neuer som øverste leder får NGH en nysgerrig og dygtig rektor, der har blik for både hele organisationen og den enkelte elev og medarbejder, udtaler afgående bestyrelsesformand Kenneth Ladefoged Petersen i en pressemeddelelse. 

Inden Marianne Bollerup Neuer blev konstitueret rektor, var hun vicerektor og har været det siden 2016.

TV2 ØST har forsøgt at få en udtalelse fra den nye bestyrelsesformand, Annemette Palmqvist og den afgående bestyrelsesformand Kenneth Ladefoged Petersen, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelse. Vi ville gerne have spurgt, hvorfor det har taget syv måneder at finde en rektor, der allerede arbejdede på skolen, og hvorfor man vælger en rektor, der har været en del af en ledelse, der har været udsat for omfattende kritik fra elever og personale.

Stor kritik af rektor

Den tidligere rektor, Susanne Stubgaard, blev sendt hjem efter en ekstern undersøgelse af forholdene på ungdomsuddannelsen. 

Her kom det frem, at der var stor kritik af hendes ledelse. 

Fagbladet Gymnasieskolen har tidligere beskrevet, hvordan Næstved Gymnasium og HF var ekstremt topstyret, og hvordan flere ansatte har rejst kritik af Susanne Stubgaards ledelsesevner.

Læs også
Tidligere tillidsrepræsentant om hjemsendt rektor: - Hun er et dårligt kort for skolen

I september bekræftede den tidligere tillidsrepræsentant på gymnasiet Erling Sørensen forholdene overfor TV2 ØST.

- Min oplevelse af rektoren var meget dårlig. Jeg var ny og gik til opgaven med et åbent sind. Men hun var ikke rigtig i stand til at samarbejde, og hun var en meget ubehagelig leder, forklarede Erling Sørensen og tilføjede:

- Hun kunne være meget grov over for underviserne, som jeg var tillidsrepræsentant for. Så jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke ville være tillidsrepræsentant, for der var ikke nogen grund til, at jeg var det, når jeg ikke kunne få noget igennem, forklarede han.