Prins Christian starter på kostskole i Næstved efter sommerferien

Endnu et medlem af Kongehuset har valgt at drage på Herlufsholm Kostskole ved Næstved.

I omegnen af 60.000 skoleelever på 9. klassetrin landet over har gjort sig overvejelser om, hvad der skal ske efter sommerferien.

For nogle går turen på gymnasium. Blandt dem er prins Christian, søn af kronprinseparret, som har valgt at fortsætte sin skolegang på Herlufsholm Gymnasium i Næstved.

Det oplyser Kongehuset i en kortfattet meddelelse til pressen, hvoraf det fremgår, at prins Christian har tilbagelagt sin skolegang siden 0. klasse på Tranegårdskolen i Gentofte, hvor han nu går i 9. klasse.

Prins Christian kommer med skoleskiftet også til at flytte hjemmefra og forlader for en stund København, i det den i dag 15-årige tronarving også har skrevet sig op til Herlufsholm Kostskole.

Prinsen følger dermed ikke i fodsporene på sin far, kronprins Frederik, der blev student fra Øregård Gymnasium i Hellerup i 1986, oplyser Ritzau.

Konfirmation til maj

Den unge prins følger til gengæld i sin fætters fodspor, idet Prins Nikolai i 2014 drog først i 10. klasse og dernæst gymnasiet på Herlufsholm Gymnasium, hvorfra han blev student i 2018.

Prins Christian er nummer to i tronfølgen efter sin far, kronprins Frederik.

Inden turen går til Næstved, skal Prins Christian dog nå sin konfirmation. Det sker 15. maj i Fredensborg Slotskirke – et år efter at være blevet udsat grundet corona-situationen, oplyser Ritzau.

Listeprisen for et kostskoleophold på Herlufsholm er 157.000 kroner i skoleåret 2020/2021.

Derudover skal man regne med ekstra udgifter til blandt andet skolebeklædning, studieture og mulige tillæg, alt efter hvilken studieretning man ønsker.

Endvidere oplyser Herlufsholm, at ved optagelsen til gymnasiet bliver der lagt stor vægt på grundskolelærernes anbefaling og sidste standpunktskarakter.