Næstved før forårspremiere: Vi kan redde os for nedrykning

Søndag begynder forårssæsonen i den næstbedste fodboldrække. Og selvom Næstved Boldklub ligger til nedrykning, så er træneren optimistisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vintergækkerne er for længst skudt op, de første krokus begynder at give farvespil i de vintergrå haver, og skovduerne kurrer. Foråret er kommet.

Og nu er forårssæsonen i den næstbedste fodboldrække lige om hjørnet.

Søndag gæster Næstved Boldklub, der ligger til nedrykning fra 1. division, Fredericia. Men holdets cheftræner er optimistisk forud for det afgørende forår. For selvom generalprøven bød på et 0-4-nederlag til HB Køge, så hentede den grønblusede alligevel fire testsejre inden.

- Vi har haft en god opstart, og vi bevidst har arbejdet med den fysiske del, og derfor er spillerne nu også i bedre grundform end tidligere, siger cheftræner Mogens Krogh til bold.dk og tilføjer: 

- Træningslejren var god, og vi fik arbejdet en del med de ting i vores spil, som vi ikke har været helt tilfredse med. Vi lykkedes med mange ting i efteråret og blev meget bedre til at lave mål ind i sidste sæson, men til gengæld lukkede vi også for mange mål ind.

Målsætningen er overlevelse

Holdet har blandt andet arbejdet med defensive standardsituationer, eftersom de lukkede 14 af 34 mål ind på direkte eller lige efter hjørnespark og frispark fra siderne i efteråret. 

Målsætningen er overlevelse, og Krogh føler sig sikker på, at han har et bedre hold end flere andre klubber i 1. division.

- Jeg tror, vi redder os, fordi vi har et bedre hold. Vi har mange strenge at spille på offensivt, og det er samlet set den bedste trup, jeg har haft i min tid i Næstved. Samtidigt bliver relationerne mellem spillerne bedre og bedre, udtaler han.