Nåede at være i skole i to dage – elever sendt hjem efter coronasmitte

Eleverne i en 4. klasse på Lille Næstved Skoles afdeling Karrebækvej er blevet sendt hjem efter et tilfælde af coronasmitte i klassen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag vendte eleverne fra 0. til 4. klasse tilbage til klasseværelserne på Lille Næstved Skoles afdeling på Karrebækvej i byen.

Men tirsdag blev en elev i en 4. klasse på skolen testet positiv for corona.

Det betød, at klassen og klassens lærere måtte vende tilbage til hjemmeundervisning efter blot to dage med undervisning på skolen.

- Børnene er selvfølgelig ærgerlige over det, men i 4. klasse kan man godt forstå, at det er nødvendigt, siger Torben Møller Nielsen, der er skoleleder på Lille Næstved Skole.

Fredag morgen fortæller han, at der indtil videre ikke er konstateret flere smittede i klassen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er elever på Lille Næstved Skoles afdeling Karrebækvej, der nu igen får hjemmeundervisning.
Det er elever på Lille Næstved Skoles afdeling Karrebækvej, der nu igen får hjemmeundervisning. Foto: Skraafoto.dk/Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Skal testes negativ to gange

Tre lærere og alle elever i klassen er sendt hjem indtil de har to negative test. Skolens leder fortæller, at der i alt er 1.900 elever på Lille Næstved Skoles seks afdelinger, og han mener, at det er helt tilfældigt, at smitten lige ramte en af deres afdelinger.

- Med det lave smittetal er det rent uheld, at det er lige os, det rammer, siger han og fortæller, at ledelsen tager situationen relativt roligt.

- Vi har i alt haft omkring 15 tilfælde siden foråret sidste år, men smitten har ikke på noget tidspunkt spredt sig videre mellem elever eller lærere. Derfor er vi også forholdsvist rolige denne gang, siger han.

Efter eleverne i de mindste klasser mandag vendte tilbage til skolen, har klasserne været opdelt. Derfor er antallet af nære kontakter lavt, og Torben Møller Nielsen regner med at hjemsendelsen og den forestående vinterferie sikrer, at smitten ikke breder sig på skolen.

Og så ser han frem til at få eleverne i 4.klassen tilbage i skole, når de alle sammen er testet negative for corona.

- De glæder sig bare til at komme tilbage, siger han.