Line har lært sig selv at tegne - nu kan hun leve af det

Allerede som barn kunne Line Beinkamp mærke, at hun kunne noget helt særligt med sin pen. I dag lever hun af sine illustrationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stregerne breder sig ud over tabletten, mens Line Beinkamp lægger skygger og farver på sin tegning. Og pludselig dukker der en lilla drage frem på skærmen.

Netop det at tegne betyder meget for den 30-årige kvinde fra Næstved.

quote Det er min ilt. Det er det, der gør, at jeg kan trække vejret

Line Beinkamp, selvlært tegner, Næstved

- Det er min ilt. Det er det, der gør, at jeg kan trække vejret. Jeg kan næsten ikke beskrive det bedre end det. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre, hvis ikke jeg kunne det her, siger hun.

Tog en chance som 27-årig

For tre år siden i en alder af 27 år sprang Line Beinkamp ud som selvstændig illustrator uden nogen uddannelse inden for området. Hun har bare lært sig selv at tegne.

- Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke troede, jeg ville kunne gøre det. Men her to-tre år efter, jeg tog den beslutning, går det faktisk godt, og jeg lever af det, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sælger illustrationer til hele verden

I dag arbejder Line Beinkamp på flere forskellige projekter, og kunderne kommer fra hele verden.

Hun har blandt andet lavet illustrationer til et monsterkortspil til en kunde i Philadelphia, USA. Hun er også i gang med at illustrere en børnebog for en forfatter i Tennessee.

quote Inspirationen kommer fra en masse steder. Disney, mytologier, naturen

Line Beinkamp, selvlært tegner, Næstved

Og inspirationen til tegningerne finder hun i bogreolen.

- Inspirationen kommer fra en masse steder. Disney, mytologier, naturen og specifikke forfattere, som også illustrerer deres egne historier, siger Line Beinkamp.

- Så har jeg mit idol, Beatrix Potter, som er en engelsk forfatter, der har skrevet Peter Kanin, tilføjer hun.

Også i computerspillets verden kan Line Beinkamp finde inspiration til de digitale streger. Og hun deler sine værker på Instagram under navnet Line_Beinkamp_Draws.

- Jeg tænker over historien, og hvordan de er tegnet.

- Jeg kan godt finde på at sidde og prøve at finde ud af, hvordan de har lavet det der, siger Line Beinkamp, mens hun nærstuderer skærmen, hvor hun er i gang med et platformsspil.

Se hvordan Line Beinkamnps tegner en drage i videoen herunder.

Her tryller Line Beinkamp en drage frem med sin pen.

- Jeg rendte rundt og tegnede alt

Allerede i barndommen kunne Line Beinkamp mærke, at hun havde et særligt talent for at tegne.

- Jeg har bare det her billede af, at jeg fra en meget ung alder render rundt og tegner alt, hvad jeg ser, og det er vitterligt alt. Og jeg tegner på alt, siger hun.

quote Jeg har bare det her billede af, at jeg fra en meget ung alder render rundt og tegner alt, hvad jeg ser

Line Beinkamp, selvlært tegner, Næstved

Talentet kunne man især se i hendes børnetegninger, der ikke lignede kammeraternes. Her havde hun nemlig tænkt i perspektiv og havde ikke bare tegnet oven i stregerne ligesom andre børn.

- Det, at man ikke bare laver noget oven på et objekt, betyder, at man har noget perspektivforståelse. Og det kan jeg huske, at jeg havde virkelig tidligt, siger Line Beinkamp, mens hun viser en tegning af to bakker, hvor et hus er placeret bagerst, mens et dyr er placeret i forgrunden på bakken.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Her viser Line Beinkamp et eksempel på, hvordan hun tænkte i perspektiv, når hun tegnede som barn.
Her viser Line Beinkamp et eksempel på, hvordan hun tænkte i perspektiv, når hun tegnede som barn. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Ville hellere tegne dyr end mennesker

Da hun begyndte at tegne, var det især dyr, der fangede hendes pen. Og i dag søger hun ud i naturen, når hun skal finde nye idéer til sine tegninger. 

- Hvis jeg føler mig inspirationsforladt, går jeg en tur i skoven. Og noget af det første, jeg begyndte at tegne, var dyr. Jeg var meget gladere for at tegne dyr end for eksempel at lære at tegne mennesker, siger hun.

Artilklen fortsætter under billedet.

Når Line Beinkamp skal fremtrylle figurer og illustrationer for kunderne, fungerer hendes værelse i dag som tegnestue.

Her bor hun i en lejlighed, som hun deler med barndomsveninden Sandra Aalbæk. Og hun har forholdt sig til mange tegninger gennem årene.

- Nu er vi nået over i, at hun (Line, red.) er blevet så dygtig, så det bliver sværere og sværere at sige dybe kritiske ting til hende, for jeg er ikke kunstner eller noget som helst. Når jeg så siger til hende, at det er godt, så er det som om, hun ikke rigtig tror på mig, siger Sandra Aalbæk.

- For så siger hun: Det skal du jo synes, tilføjer barndomsveninden.

Håber på et job i et studie

Det er Line Beinkamps store ønske en dag at rykke arbejdspladsen ud af værelset. Hun vil nemlig gerne have et job inden for tegnefilms- eller spilbranchen.

- Jeg kunne godt tænke mig at arbejde på et studie. Om det er med spil eller tegnefilm, det er hip som hap. Men at arbejde med historier kunne jeg rigtig godt tænke mig. Og hvis ikke det sker, så vil jeg egentlig godt blive ved med at udvikle det, jeg laver nu og fortælle mine egne historier, siger hun.

Den ivrige illustrator har desuden skrevet og illustreret sin egen børnebog, som hun håber på at udkomme med i fremtiden.