Kommune leder efter unge til plejehjem

Næstved Kommune vil ansætte en gruppe teenagere til at arbejde på kommunens plejecentre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kender du en ung, der kan få farmor på Facebook, eller en ung, der kan dække bord eller lægge vasketøj sammen - så har Næstved Kommune muligvis et job til dig.

En at spille kort med og tale sammen med - og som måske kan hjælpe lidt i hverdagen.

Det er noget, der står højt på ønskelisten hos Grethe Rasmussen og Peter Søsted, der bor på Birkebjergcentret i Næstved.

Læs også
Plejehjem ryster corona-tiden af sig: - Det er så dejligt
Læs også
Plejehjem ryster corona-tiden af sig: - Det er så dejligt

- Der sker jo ikke lige så meget som på Københavns hovedbanegård på sådan et plejehjem, så det er vigtigt at få nogle nye indtryk ind, og det kan unge mennesker jo meget vel gøre, siger Peter Søsted. Han er 80 år, og glæder sig til, at Næstved Kommune kan tage imod de unge.

Og det er unge mellem 14 og 17 år, som kommunen forsøger at lokke til at tage et arbejde nogle timer hver uge på kommunens plejehjem.

- Vi leder efter nogle unge mennesker med noget god energi og noget overskud, og som er klar til at bevæge sig ind og have de gode snakke og skabe gode relationer med vores ældre borgere, siger Anne Engel, der er leder af Distrikt Syd ved Næstved Kommune.

Anne Engel, der er leder af Distrikt Syd ved Næstved Kommune, håber, at nogle af de unge får smag for at arbejde med pleje i deres voksenliv.
Anne Engel, der er leder af Distrikt Syd ved Næstved Kommune, håber, at nogle af de unge får smag for at arbejde med pleje i deres voksenliv. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Små opgaver - eller en snak

De unges arbejdsopgaver kan være alt fra borddækning til en gåtur eller bare en snak.

- Det giver sådan et friskt pust at få at vide, hvad de foretager sig for eksempel når de render i byen, siger Grethe Rasmussen fra plejecentret grinende.

Og selvom der er samlet megen livserfaring på et plejecenter - så kan de unge også komme med helt ny viden til centret.

- Der er masser af ting på telefonen, som jeg ikke kan finde ud af, og der kunne de bestemt hjælpe, siger Peter Søsted.

Læs også
Fællessang på plejecentret: - Det betyder alt
Læs også
Fællessang på plejecentret: - Det betyder alt

Samtidig har kommunen et ekstra håb til ansættelserne.

Vi vil jo også gerne vise ældreområdet frem. Så kan det være, at de siger, at her kunne de godt se sig selv i deres fremtidige arbejdsliv, siger Anne Engel.

Jobbet på plejecentrene er lønnet, og de unge får tilknyttet en kontaktperson fra det faste personale. De skal samtidig oplæres i blandt andet sikkerhed og hygiejne.

Ansøgningsfristen er den 20 september.