Plejehjem ryster corona-tiden af sig: - Det er så dejligt

Plejecenteret Røjleparken i Fensmark holdt mandag en stor sommerfest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det har været rigtig, rigtig dejligt. Der har været musik og glade mennesker. Sange, som er gamle - ligesom mig. Fra de unge år, hvor man sang med på sangene.

Sådan siger Vera Sørensen, der er en af de 31 beboere på Plejecenteret Røjleparken i Fensmark, der mandag deltog i en stor sommerfest i gården mellem husene på centeret.

Vera Sørensen var glad for den festlige dag.
Vera Sørensen var glad for den festlige dag. Foto: Jacob Linddahl - TV2 ØST

Til festen kom en dragqueen og sang nogle af de gamle sange - og en pølsevogn stod klar til at levere snacks til de ældre undervejs.

- Det var det, der lå lige til højrebenet for os. Vi trængte til noget sjov i gaden. Det har været en trist, trist periode, siger Lotte Panton, der er teamleder på Røjleparken.

En anderledes dag

Folketinget har afsat midler til at forsøde livet på plejecentrene - og det er nogle af de penge, som i dag blev brugt på en festlig dag for borgerne.

En pølsevogn stod for en oplevelse lidt ud over det sædvanlige på plejecenteret.
En pølsevogn stod for en oplevelse lidt ud over det sædvanlige på plejecenteret. Foto: Jacob Linddahl - TV2 ØST

Og det er midler, som gør gavn, fastslår Vera Sørensen.

- Det har været hårdt. I starten af nedlukningen måtte vi ikke engang gå ud af døren i vores egen stue. Men i dag er der kun glade mennesker her. Det er så dejligt, siger hun.

Plejecenteret har kun brugt en del af pengene mandag. Næste gang står den nok på OL, tænker Lotte Panton.

- Vi er fire huse - og så laver vi fire lande, der konkurrerer, siger hun om arrangementet, der fortsat er under forberedelse.