Hundelufter løj om voldsomt overfald - ikke tre indvandrere der stod bag

Tre mænd af udenlandsk herkomst skulle angiveligt have overfaldet en 50-årig hundelufter mandag aften i Næstved. Nu erkender manden, at han løj.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 50-årig mandlig hundelufter endte mandag aften på skadestuen med to brækkede kindben og en mindre blødning i hjernen.

quote Det var noget, han sagde til personalet på Slagelse sygehus, fordi han ville lukke den, så han ikke skulle fortælle, hvad der rigtigt var sket

Peter Fobian Hvidberg, leder af den lokale efterforskning i Næstved

Årsagen var ifølge mandens eget udsagn til politiet, at han var blevet overfaldet af tre indvandrere med mellemøstligt udseende ved vandtårnet i Næstved, fordi han havde påtalt, at de skulle samle deres skrald op.

Det har dog siden vist sig, at det ikke var tre indvandrere, der stod bag tæskene, og det var i øvrigt heller ikke ved vandtårnet i Næstved, at overfaldet fandt sted.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det var noget, han sagde til personalet på Slagelse Sygehus, fordi han ville lukke den, så han ikke skulle fortælle, hvad der rigtigt var sket, fortæller Peter Fobian Hvidberg, politikommissær og leder af lokal efterforskning i Næstved, fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.  

Var svært beruset

Ifølge efterforskningslederen holdt den 50-årige fast i sin forklaring om gerningsmændene, da politiet afhørte ham i første omgang.

Da han ankom til skadestuen havde han dog været svært beruset, og da han i ædru tilstand blev afhørt på ny, viste det sig, at manden havde stukket både sundhedspersonalet og politiet en løgn.

- Vi genafhørte den forurettede og talte faktisk også med to vidner i sagen, og det stemte ligesom ikke overens, det han havde sagt i første omgang, siger Peter Fobian Hvidberg.

Den 50-årige havde i virkeligheden opholdt sig i festligt lag hos en bekendt på en adresse i Næstved, hvor der var opstået en uoverensstemmelse. Han turde dog ikke fortælle den sande historie, fordi han frygtede gerningsmanden. 

- Det er sket i drikkelag, hvis man kan sige det sådan, og de har begge været meget fulde. Forurettede har i hvert fald været rigtig fuld.

Slipper for sigtelse

Løgnen får ingen videre konsekvenser for den 50-årige, da politiet har besluttet ikke at sigte ham for falsk anmeldelse.

quote Det her har jo skabt meget negativ omtale i medierne, og derfor vil jeg gerne understrege, at gerningsmanden ikke er af anden etnisk herkomst end dansk

Peter Fobian Hvidberg, leder af den lokale efterforskning i Næstved

- Han er jo rent faktisk blevet overfaldet. Han giver bare en hvid løgn af, at det er nogle andre end den person, der rent faktisk har gjort det. Han gør det for at beskytte sig selv, siger Peter Fobian Hvidberg.  

Det springende punkt er ifølge politiet, at den 50-årige ikke har givet noget nærmere signalement eller har nævnt navne i forbindelse med løgnen.  

- Han går ikke ind og beskriver dem nærmere, men siger kun, at det var indvandrere af mellemøstligt udseende, siger han.  

Politiet er dog til fulde klar over, hvilken røre det har skabt, at den 50-årige i første omgang skød skylden på tre mænd af udenlandsk herkomst.

- Det her har jo skabt meget negativ omtale i medierne, og derfor vil jeg gerne understrege, at gerningsmanden ikke er af anden etnisk herkomst end dansk, siger han.