Fnatlukning af Næstved-skole fortsætter: Elever kan først møde efter ferien

Kobberbakkeskolen i Næstved kan ikke nå at genåbne Sydbyafdelingen før juleferien. Derfor kan elever først møde på skolen i det nye år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver en længere juleferie end sædvanligt for eleverne på Sydbyskolen i Næstved.

Fredag valgte ledelsen af Kobberbakkeskolen, hvor Sydbyskolen hører under, i samråd med blandt andre Statens Seruminstitut at lukke skolen på grund af flere tilfælde af den særligt smitsomme Skorpefnat.

Søndag står det klart, at eleverne ikke kan møde ind før efter juleferien. 

Et rengøringsfirma har siden fredag aften været i gang med at rengøre og vaske alle lokaler og flader for at fjerne smittefare.

Men rengøringen udskyder genåbningen. Det meddeler skoleleder Annika Bramming på Kobberbakkeskolens hjemmeside.

- Rengøringsfirmaet har netop meddelt, at de forventer at være færdige med rengøringen mellem klokken 22 og 24 i aften. Alle vaskede flader skal henstå i 72 timer efter endt rengøring og nedvaskning. Det betyder, at vi desværre først kan åbne skolen efter juleferien, skriver Annika Bramming på skolens hjemmeside.

Også SFO er lukket

Den fortsatte lukning betyder, at SFO-afdelingen på Sydbyskolen også vil være lukket indtil efter juleferien. 

Skoleleder Annika Bramming henviser i meddelelsen til, at man kan benytte SFO på Sct. Jørgens Skole, som vil være åben torsdag og fredag.

Samtidig opfordrer hun forældrene til at være opmærksomme på smitte og symptomer på fnat. Hun anbefaler at man behandler forebyggende:

- Hvis man har børn, der har været i kontakt med andre børn, som med sikkerhed er smittet med fnat, anbefaler vi desuden, at man behandler forebyggende. Behandlingen består af en specialcreme, der kan købes i håndkøb på apoteket, lyder det i meddelelsen.

Desuden lyder beskeden, at man skal melde tilbage til skolelederen, hvis man konstaterer tilfælde af fnat.