Fnatudbrud breder sig til endnu en skole i Næstved: Flere skoleelever sendt hjem

Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved er indtil tirsdag lukket på grund af et angreb af skorpefnat. Nu er endnu en skole ramt af fnat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en skole i Næstved er ramt af fnat. Lørdag er også to klasser på Rønnebæk-afdelingen blevet lukket på grund af fnat.

Det oplyser Kobberbakkeskolen, der torsdag kunne konstatere et større udbrud af fnat på Sydby-afdelingen. Fredag aften var det afdelingen Uglebro, som er blevet ramt.

- Indtil videre er der med sikkerhed konstateret tilfælde af fnat på afd. Sydby og enkelte tilfælde på afd. Uglebro, og I må gerne melde tilbage til os, hvis dit barn får fnat, og er der søskende, der får det, må I meget gerne informere deres skoler/institutioner, skriver Kobberbakkeskolen på sin hjemmeside.

quote Vi er i tæt kontakt med Statens Serum Institut

Kobberbakkeskolen

Konstateringen af fnat på afdelingen Sydby betyder, at skolen holder lukket indtil tirsdag i næste uge. I alt er eleverne fra 22 klasser berørt af den midlertidige lukning. Der er tale konstatere norsk fnat, den såkaldte skorpefnat.

Kan være lukket frem til juleferien

- Vi er i tæt kontakt med Statens Serum Institut, der er ved at udarbejde en ny vejledning til os. Hvis SSI kommer med nye og skarpere instrukser, kan det betyde, at vi må holde afdeling Sydby lukket frem til juleferien på onsdag for undervisningsdelen og fredag for SFO, tilføjer skolen på sin hjemmeside.

Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved vil være lukket indtil tirsdag næste uge, mens der gøres rent på skolen.
Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved vil være lukket indtil tirsdag næste uge, mens der gøres rent på skolen. Foto: TV ØST

Skoleleder Annika Bramming kan fredag eftermiddag ikke oplyse det præcise antal berørte elever, der er smittet med fnat, men hun fortæller til TV ØST, at en del af klasserne er specialklasser med helt ned til fem-seks elever per klasse.

På trods af de enkelte tilfælde af fnat på Uglebro vil afdelingen ikke være lukket.

 

Hvad er fnat?

Opdatering
Clock16. dec 2017, kl. 08:47
Artiklen er opdateret med oplysningen om, at Rønnebæk-afdelingen har lukket to klasser på grund af fnat-tilfælde.