Fællesskab om fotografering - fotoklub fejrer 80 års fødselsdag

I Næstved Fotoklub bliver der sat en ære i at bruge et kamera. I 80 år har medlemmerne mødt hinanden over deres fotografier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke bare mobiltelefonens kamera, der bliver brugt, når Freddie Hansen knipser billeder rundt omkring i Næstved. 

Siden 1972 har han været formand i Næstved Fotoklub, der i år kan fejre 80-års fødselsdag. I den tid er det blevet til over 75.000 billeder for Freddie Hansen, og det kræver godt udstyr.

- Jeg har det skidt med at stå med sådan en slatten sag. Jeg vil have et rigtigt kamera i hånden. Det er dér, jeg bliver inspireret, siger Freddie Hansen, der fik sit første kamera, da han blev konfirmeret.

quote Vi er stadig fuld af energi og håb om, at fotoklubben måske også eksisterer om 20 år

Freddie Hansen, formand, Næstved Fotoklub

Også for de 40 andre medlemmer i klubben er det at bruge et rigtigt kamera en livsstil.

- Jeg ser hele tiden ting, jeg gerne vil fotografere. Jeg har alt for mange billeder. Jeg ville ønske, at det lige kunne blive vinter, så jeg kunne sidde og arbejde på dem i Photoshop, siger Marianne Thorborg Ottosen.

- Vi er jo stræbere. Vi vil jo gerne levere nogle ordentlige billeder, også når vi er ude i konkurrencer, tilføjer Michael Holm Hansen.

Selvom Freddie Hansen har læst mange bøger om foto, så har han sin egen stil.

- Det er mig, der komponerer mit billede. Jeg kan godt lide, at der er lidt bevægelse og bruge en langsom lukketid, siger Freddie Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Marianne Thorborg Ottosen er glad for at komme i fotoklubben. Hun sætter især pris på, at folk inspirerer hinanden til at blive dygtigere.
Marianne Thorborg Ottosen er glad for at komme i fotoklubben. Hun sætter især pris på, at folk inspirerer hinanden til at blive dygtigere. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Konkurrence i klubben

For fællesskabet i fotoklubben er det vigtigt, at der er et element af konkurrence, så medlemmerne holder sig til ilden.

- Hvis man bare sidder slatten ned og drikker en kop kaffe, så kommer man altså ikke ud ad ståstedet. Det er op på pedalerne og så derudad med kameraet over skulderen. Så komme tilbage, diskutere billederne, bearbejde, klæbe op og så fotokonkurrence. Det er den måde, man kommer frem på, siger Freddie Hansen.

Udover konkurrencelysten har medlemmerne også stor skabertrang.

- Jeg elsker at skabe ting. Jeg elsker at lægge billeder sammen og lave historier og fantasier. Derfor er jeg i fotoklub, og så fordi her bliver man provokeret og inspireret af hinanden, siger Marianne Thorborg Ottosen.

Læs også
Første gang i 27 år – skred ved Møns Klint foreviget på foto
Læs også
Første gang i 27 år – skred ved Møns Klint foreviget på foto

Fællesskabet om fotografering har indtil videre holdt Næstved Fotoklub sammen i 80 år, og det sidste billede er langt fra taget.

- Vi er stadig fuld af energi og håb om, at fotoklubben måske også eksisterer om 20 år, hvem ved, siger Freddie Hansen.

Næstved Fotoklub markerer den runde fødselsdag med reception i Det Gamle Ridehus på Grønnegade Kaserne den 2. oktober, hvor det også er muligt at opleve klubbens fotoudstilling. 


Nyhedsoverblik