Emilie Mengs familie kræver knap en million i erstatning

Ifølge bistandsadvokaten er erstatningskravet væsentligt højere end normalt fra Emilie Mengs familie, da sagen adskiller sig markant fra andre sager.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg har fremsat et erstatningskrav, som ligger væsentligt højere, end man normalt ser i lignende sager. 

- Men det har jeg gjort, da denne sag adskiller sig så meget fra det almindelige niveau.

Sådan lyder det fra bistandsadvokat Mai Brit Storm Thygesen efter dagens retsmøde i Kirkerup-sagen. Hun har gennem flere år arbejdet som bistandsadvokat for Emilie Mengs familie.

På retsmødet fremsatte hun et erstatningskrav på i alt 934.503,97 kroner på vegne af familien, herunder Emilie Mengs mor og hendes to mindreårige søskende. 

Kom med personlige oplysninger

Da erstatningskravet skulle fremstilles på retsmødet, begærede bistandsadvokaten lukkede døre af hensyn til familien, da der kunne komme personlige forhold frem.

- Jeg kommer jo ind på personlige oplysninger om Emilie Mengs pårørende, siger hun og tilføjer:

- Blandt andet hvordan de har haft det, og hvordan det har været for dem at gennemleve de her mange år i uvished.

Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Retten valgte ikke at lukke dørene, men nedlagde et referatforbud for alt andet end beløbene, og derfor er det ikke muligt at oplyse, hvorfor bistandsadvokaten kom frem til de beløb under retsmødet.

Enormt belastende

17-årige Emilie Meng forsvandt i 2016 på vej hjem fra Korsør station. 

Hendes lig blev fundet i en sø ved Borup på juleaftensdag et halvt år senere. 

Det er den 33-årige tiltalt for

  • Langvarigt at have frihedsberøvet 17-årige Emilie Meng, som han mødte ved eller nær Korsør Station natten til den 10. juli 2016. At have udsat hende for voldtægt, slået hende ihjel formentlig ved kvælning og derefter lagt hendes lig i en sø i Borup. Her blev det fundet 24. december samme år.

  • At have truet en 15-årig efterskoleelev med en kniv om aftenen den 8. november 2022 i Sorø. At have slået hende flere gange og have forsøgt at få hende ind i en bil for at frihedsberøve hende langvarigt og voldtage hende, hvilket mislykkedes, fordi hun skreg op.

  • Med sin bil at have kørt ind i en 13-årig pige kort før middag den 15. april 2023 i Kirkerup i Slagelse, så hun faldt af cyklen. At have frihedsberøvet hende i godt et døgn, og i den tid have udsat hende for grove seksuelle overgreb, samt have haft til hensigt at slå hende ihjel, hvilket mislykkedes, fordi politiet befriede hende.

  • Besiddelse af pornografisk materiale af personer under 18 år og brud på knivloven.

  • Den 33-årige nægter sig skyldig i anklagerne, hvad angår den 17-årige og den 15-årige. Han har delvist erkendt anklagerne om den 13-årige, men det står ikke klart, hvad han erkender.

Kilder: Anklageskriftet

Mai Brit Storm Thygesen understreger også, at hun er glad for, at sagen endelig er kommet i gang og at der er en tiltalt i sagen om drabet på Emilie Meng, men at det har været ekstremt belastende for familien.

- Det har været en af de mest langvarige efterforskninger, og det har jo været enormt belastende for hele familien, siger hun.

Læs også
Tiltalt mand skrev kidnapningsliste med pigenavne
Læs også
Tiltalt mand skrev kidnapningsliste med pigenavne

Retsmødet fortsætter 21. maj, og forløber over i alt 28 retsdage. Retten forventer at afsige dom i sagen den 28. juni. 


Nyhedsoverblik