¨

Efter millionstrid med kommunen - sprogcenter går konkurs

Skolen har meldt kommunen til politiet for at have snydt for 6,5 millioner kroner, og kommunen har anlagt en civil sag mod NSI for et tilsvarende beløb. Foto: TV ØST

Næstved Sprog- og Integrationscenter er gået konkurs, skriver Sjællandske.

En længere strid mellem Næstved Kommune og Næstved Sprog- og Integrationscenter (NSI) er nu endt med, at sprogskolen er gået konkurs.

Det skriver Sjællandske.

Det er skolen selv, der har indgivet konkursbegæringen.

- Fordi der har været en verserende sag, har vi haft svært ved at skaffe nye opgaver. Vi har ikke været så godt et parti, siger bestyrelsesformand Birgit Lund Terp til avisen.

Kommune meldt til politiet

Striden mellem kommunen og sprogskolen opstod i 2017, da NSI tabte udbuddet om at undervise udlændinge i Næstved Kommune. Siden har kommunen beskyldt skolen for at fuske med eksaminer og for ikke at yde den undervisning, der var aftalt.

Skolen har meldt kommunen til politiet for at have snydt for 6,5 millioner kroner, og kommunen har anlagt en civil sag mod NSI for et tilsvarende beløb.

Det er endnu uvist, om den civile sag kan køre efter konkursen.

- Det er en kompliceret sag, og konkursen gør den ikke mindre kompliceret. Vi har sat vores advokat på sagen, siger centerchef Steen Andersen fra Næstved Kommune til Sjællandske.

Politianmeldelsen mod kommunen ligger til vurdering hos anklagemyndigheden.

Læs også Efter beskyldninger om fusk og svindel: Kommune sagsøger nu sprogskole for millioner

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App