Dreng tiltalt for trusler om skoleskyderi

En 16-årig dreng risikerer flere års fængsel, efter han truede med et skoleskyderi mod en skole i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 16-årig dreng er blevet tiltalt for at have truet med et skoleskyderi på Facebook. Truslen var rettet mod på Ellebækskolen, afdeling Kalbyris, i Næstved.

Det skriver Sjællandske.

Drengen blev anholdt og afhørt, efter han den 22. oktober sidste år fra en computer på Ellebækskolen skrev 100 likes eller jeg laver et skoleskyderi i morgen i Facebookgruppen Havenmentum, der har cirka 30.000 medlemmer.

quote Vi tager den slags trusler meget seriøst. Derfor fører vi sagen for retten

Anne Marie Fink, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det betyder, at drengen er blevet tiltalt efter straffelovens paragraf 266, der handler om trusler, som fremkalder alvorlig frygt for eget eller andres liv. Strafferammen strækker sig fra bøde og helt op til to års fængsel.

- Vi tager den slags trusler meget seriøst. Derfor fører vi sagen for retten, siger senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Anne Marie Fink, til Sjællandske.

Skoleleder på Ellebækskolen, Anette Rumann, bekræfter over for avisen, at konsekvensen af truslerne blev, at drengen flyttede skole.

Politiet beroligede bekymrede borgere

Flere personer kontaktede politiet, da drengen sidste år truede med skoleskyderiet på skolen i Næstved. Det fik politiet i en pressemeddelelse til at berolige de personer, som nåede at se, hvad drengen skrev på Facebook.

Ellebæksskolen Kalbyris
Læs også
Politiet sigter dreng for trusler om skoleskyderi
Ellebæksskolen Kalbyris
Læs også
Politiet sigter dreng for trusler om skoleskyderi

- Det er vigtigt at sige, at der jo er mennesker, der har været nervøse over det her. Og derfor går vi ud og siger, at vi har undersøgt forholdet, sagde Kim Kliver, politiinspektør Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, dengang til TV ØST og tilføjede:

- Når man bliver hentet af politiet, og man ikke er ret gammel, og man bliver taget med ind til afhøring med den alvor, der ligger i, at man bliver sigtet for det her, så er det vores helt åbenbare holdning, at han har forstået det uholdbare i det.

Eftersom drengen er under 18 år, skal hans sag behandles i et særligt ungdomskriminalitetsnævn. Retssagen er berammet til torsdag den 11. april.


Nyhedsoverblik