¨

Politiet sigter dreng for trusler om skoleskyderi

Truslen blev fremsat mod Ellebækskolens afdeling Kalbyris. Foto: Google Street View

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet en dreng for at fremsætte trusler om skoleskyderi mod en skole i Næstved.

En 15-årig dreng er blevet sigtet for at have truet med et skoleskyderi på Facebook. Truslen var rettet mod Ellebækskolens afd. Kalbyris i Næstved.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog mandag flere anmeldelser om trusler på Facebook, som kunne tolkes som et muligt skoleskyderi.

- Af hensyn til hans unge alder og af hensyn til, at han ikke havde gennemskuet konsekvenserne af, hvad han havde skrevet, så går vi ikke detaljer med, hvad han skrev, siger politiinspektør Kim Kliver til TV ØST.

Ingen grund til bekymring

Men politiet vil gerne berolige bekymrede borgere, der kan have set, hvad drengen skrev på det sociale medie.

- Det er vigtigt at sige, at der jo er mennesker, der har været nervøse over det her. Og derfor går vi ud og siger, at vi har undersøgt forholdet, siger Kim Kliver.

Den 15-årige dreng blev anholdt og afhørt. Drengen er nu sigtet for trusler, men er løsladt igen. Politiet er af den opfattelse, at han har forstået sagens alvor.

- Når man bliver hentet af politiet, og man ikke er ret gammel, og man bliver taget med ind til afhøring med den alvor, der ligger i, at man bliver sigtet for det her, så er det vores helt åbenbare holdning, at han har forstået det uholdbare i det.

Når politiet er færdige med deres undersøgelser i sagen, skal anklagemyndigheden vurdere, om der skal rejses en tiltale mod drengen.

Artiklen er opdateret

  • 22. okt 2018 kl. 21:28 Artiklen er opdateret med citater fra politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App