¨

Danmark planter træer - Tappernøje får 5000 træer til ny skov

Folkeskoven i Tappernøje bliver flittigt brugt at byens børnehave og skole. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Folkeskoven i Tappernøje skal udvides med 5000 træer. Alle, der har lyst, kan være med til at plante dem.

Omkring 5000 nye træer skal plantes ved Tappernøje i slutningen af oktober. 

Træerne skal plantes ved den eksisterende Folkeskov, som blandt andet benyttes flittigt af børnehaver, spejdere og hundeejere.

En hjælpende hånd fra det store indsamlingsshow Danmark Planter Træer på TV 2 betyder, at den lokale forening bag Folkeskoven kan udvide skovområdet, og det kommer til at gavne både miljøet og de lokale. 

SE INDSLAGET: Vi besøgte folkeskoven ved Tappernøje forud for indsamlingsshowet Danmark Planter Træer

02:50 Luk video

Plant et træ og få et bevis

Det er over 20 år siden Folkeskoven i Tappernøje blev plantet.

- Dengang var borgerne med til at plante skoven, og de fik plantebeviser med hjem, fortæller Charlotte Roest, der er formand for Folkeskovens Frivilliglaug.

Nu inviterer foreningen igen interesserede til at komme og plante træer. Det kommer til at foregå ved et arrangement i slutningen af oktober.

- Vi har i flere år tænkt på, at det kunne være super hyggeligt at gøre det igen. Vi kunne godt tænke os at udvide skoven, for den var egentlig ikke særlig stor, fortæller Charlotte Roest.

Artiklen fortsætter under billedet.

Charlotte Roest (S) sidder i byrådet i Næstved og er formand i Folkeskovens Frivilliglaug. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Da foreningen hørte om Danmark Planter Træer, greb de straks chancen til at søge om at få støtte til at plante tæer på et område, som Næstved Kommune tidligere havde skænket til foreningen.

- Vi fik startet et samarbejde op med kommunen, som hjalp os med at få lavet nogle tegninger over skoven, så når det nu engang er plantet til, så bliver det bare det fedeste sted med frugtlund og stier, fortæller Charlotte Roest.  

Træer til glæde for mennesker, miljø og dyr

De mange nye træer ved Tappernøje skal udover at reducere Co2 også være til glæde for alle dem, der færdes i skoven. Derfor er de nøje udvalgt, så Folkeskovens brugere får mest ud af dem, blandt andet bliver der plantet frugttræer doneret af en planteskole ved Ugledige, fortæller Anette Borberg Jensen, der er medlem af bestyrelsen i Folkeskovens Frivilliglaug.

- Om man er pensionist, barn eller voksen, kan man tage en pose med hjem og lave æblegrød, siger Anette Borberg Jensen.

- Skoler og børnehaver kan også forarbejde frugten i det bålhus, vi har. Der har vi store gryder, så man kan lave en ret med noget frugt i, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er på området her bag Anette Borberg Jensen, de nye træer skal plantes.  Foto: Anders Garde - TV2 ØST

En lokal biavler er også blevet taget med på råd, så de træer, der bliver plantet, er nogle af dem, som bierne godt kan lide.  

Den nye del af Folkeskoven kommer blandt andet til at bestå af fjeldribs, hassel, avnbøg og fuglekirsebær. Alle, der er interesserede i at plante et træ kan møde op ved Folkeskoven i Tappernøje den 27. oktober klokken 13.00.

Skovtårnet ved Rønnede var kulissen for indsamlingsshowet Danmark Planter Træer. Foto: TV 2

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App