Danmark skal plante træer – stort indsamlingsshow for klimaet afholdes ved Skovtårnet

Lørdag den 14. september er det muligt at opleve Skovtårnet på en helt ny måde. Den skal nemlig være kulisse for TV 2's nye indsamlingsshow.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Endnu engang skal Skovtårnet være i fokus. Denne gang er det dog i en situation, som de aldrig har været i før.  

Lørdag den 14. september indtager TV 2 nemlig Skovtårnet. Her skal de i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening afholde Danmarks første store indsamlingsshow til gavn for klimaet, Danmark Planter Træer.

Ida Roed Rasmussen, som er lokationsansvarlig hos Camp Adventure, er rigtig glad for, at TV 2 vil afholde sådan et show på deres grund.

quote Det jo helt åbenlyst oplagt at bruge tårnet. Fordi vi med Skovtårnet kan se skoven og træerne samt mærke og dufte den på en måde, som man ikke kan andre steder

Ida Roed Rasmussen, lokationsansvarlig hos Camp Adventure

- Vi er vildt glade og beæret over det. Vi er rigtig glade for, at der er andre, der har fundet Skovtårnet som kulisse interessant for så stort og vigtigt tv-show, som Danmark Planter Træer er, siger hun.

Læs også
Besøgende strømmer til skovtårnet - dobbelt så mange gæster som forventet hele året
Læs også
Besøgende strømmer til skovtårnet - dobbelt så mange gæster som forventet hele året

Mærke og dufte skoven

Hos Camp Adventure kan man selv se mulighederne for de smukke faciliteterne og planlægger også at udnytte dem. Men det kom alligevel som en overraskelse, da TV 2 ringede dem op.

- Vi har ikke som sådan ikke nogen grænse for, hvad skovtårnet skal kunne. Og vi har alle mulige ideer om spændende projekter. Dog havde vi ikke set den her komme. Men da de ringede og spurgte, om vi kunne være interesseret i et samarbejde, så var det helt sikkert, at det ville vi rigtig gerne, fortæller Ida Roed Rasmussen.

Læs også
Verdensstjerne lavede stunts på BMX i 45 meters højde
Læs også
Verdensstjerne lavede stunts på BMX i 45 meters højde

Og Ida Roed Rasmussen er ikke i tvivl om, at Skovtårnet er det helt rigtige sted for indsamlingsshowet.

- Det er klart, når man har et program, der så specifikt handler om, at Danmark skal plante flere træer. Altså det er træerne, der er omdrejningspunktet. Så er det jo helt åbenlyst oplagt at bruge tårnet, siger hun.

- Fordi vi med Skovtårnet kan se skoven og træerne samt mærke og dufte den på en måde, som man ikke kan andre steder. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Og Ida Roed Rasmussen er sikker på, at det bliver en god og smuk aften.

- Vi forventer først og fremmest, at TV 2 får et fantastisk, smukt og indbringende show, hvor Skovtårnet bliver kulissen med nogle flotte billeder, droner, lys og så videre. Så det bliver et rigtig flot tv-show for alle de seere, der sidder derhjemme og kigger, siger hun.

Om Danmark Planter Træer:

Danmark Planter Træer er et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening.

 

Showet afholdes med Puk Elgård og Mikkel Kryger som værter.

 

Alle kan give et bidrag, og indsamlingen kulminerer i et stort show på TV 2 lørdag 14. september klokken 19.30.

 

Du kan donere med et valgfrit beløb via MobilePay til 322052 eller sende TRÆ til 1234, så donerer du 100 kroner og fem træer.

 

Det er den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening står for at etablere nye offentlige Folkeskove.

 

Mens Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden bevarer eksisterende skov, henholdsvis i og uden for Danmark.

 

Kilde: TV 2

Én million træer

Inden aftenen er omme, er målet at have indsamlet 20 millioner kroner. Hvis det lykkedes, kan der plantes én million træer, som vil give flere nye Folkeskove fordelt rundt omkring i landet.

Arrangementet skal hjælpe på klimaet, og det er Camp Adventure også glade for at kunne støtte. 

- Den (red. indsamlingen) falder meget godt ned i vores turban om at passe på naturen, skønheden og æstetikken, som vi også går meget op i. Men selvfølgelig også det fokus, der er på klimaindsatsen. Det vil vi rigtig gerne bakke op om. Så det synes vi passer rigtig godt ind på Camp Adventure og Skovtårnet, og den profil vi arbejder med, siger Ida Roed Rasmussen

Og netop skove er det mest effektive middel til at trække CO2 ud af luften. 

- Klimaforandringerne er en af de absolut vigtigste problemstillinger for hele vores samfund, både herhjemme og globalt og derfor helt oplagt for TV 2 at sætte på dagsordenen. Med ’Danmark planter træer’ ønsker vi at samle, engagere og aktivere danskerne i forhold til klimaet - og ikke mindst understrege, at handling nytter, og at det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab, siger TV 2's kanalchef, Lotte Lindegaard, til TV 2.

Også rydningstruede skove vil få en del af midlerne for at hjælpe med at bevare dem. Det er en indsats, som også har stor værdi for klimaet.

Skovtårnet camp adventure
Læs også
Direktør er tilfreds med åbningen af udsigtstårn: - Det er jo gået viralt
Skovtårnet camp adventure
Læs også
Direktør er tilfreds med åbningen af udsigtstårn: - Det er jo gået viralt

Allerede nu har projektet 600 hektar jord klar til at plante træer. Det ligger blandt andet fast, at der skal plantes ved Guldborgsund og Slagelse i vores region. Derudover er også Middelfart, Favrskov, Bornholm, Aarhus, Fredericia, Skive, Ballerup, Vesthimmerland, Horsens samt på Københavns Vestegn på listen over, hvor træerne skal plantes.

Kom en tur med op i toppen af tårnet på under to minutter. 

 

 


Nyhedsoverblik