Campingvogne bliver revet væk: Vi vil have vores egen seng med på slæb

Corona og rejserestriktioner får mange danskere til at planlægge en sommer i campingvogn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdagens regnvåde gråvejr leder ikke just tankerne på sommer og sol. Men for Mickael Monthieux er det lige præcis det, der står på programmet.

Han er salgschef i Vestsjællands Campingcenter i Fuglebjerg, hvor en sommer med udsigt til skarpe rejserestriktioner giver travlhed - og det sker ovenpå en årrække, der i forvejen har været god for salget af campingvogne og autocampere.

- Der er kun gået én vej, og det er opad, siger Mickael Monthieux.

Mickhael Monthieux har haft travlt med salget af campingvogne - og coronakrisen har kun sat ekstra fut i salget.
Mickhael Monthieux har haft travlt med salget af campingvogne - og coronakrisen har kun sat ekstra fut i salget. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Blandt kunderne er Jeanette Jensen og Agner Olsen. De er nye kærester og  overvejer nu at lade deres første fællesinvestering være en campingvogn.

Som mange andre var det den nuværende pandemi, der fik Jeanette Jensens øjne op for campinglivets lyksaligheder.

- Grunden til, at jeg fik campinglivet ind, var coronaen. Jeg tænkte, at jeg ikke ville sidde derhjemme og holde sommerferie. Jeg skal ud og opleve lidt, forklarer Jeanette Olsen.

Derfor købte hun sidste år en billig campingvogn og fik udforsket flere kanter af Danmark. 

- Det var bare lige for at prøve det af, og nu er jeg så blevet bidt af det, siger hun.

Jeanette Jensen blev bidt af campinglivet sidste år. Nu er hun klar til en større, dyrere model.
Jeanette Jensen blev bidt af campinglivet sidste år. Nu er hun klar til en større, dyrere model. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST


Både nye og brugte vogne

Boomet i camping-branchen startede faktisk før vi begyndte at tale om corona. Allerede året før pandemien ramte begyndte det at gå stærkt, og det er uanset om det er nye eller brugte vogne.

- Siden 2019 til nu, der er salget bare eksploderet, siger Mickael Monthieux.

For Jeanette Jensen handler campinglivet ikke så meget om at have den dyreste vogn, men mere om samværet rundt om på pladserne, hvor de rutinerede campister gerne hjælper nybegyndere med genstridige fortelte.

Agner Olsen tør ikke satse på, at rejserestriktionerne i Europa er væk til sommer. Derfor planlægger han ferie under hjemlige himmelstrøg.
Agner Olsen tør ikke satse på, at rejserestriktionerne i Europa er væk til sommer. Derfor planlægger han ferie under hjemlige himmelstrøg. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Agner Olsen er vild med sydens sol og varme, men en campingferie i det danske sommerland kan også gå an, mener han - især i en ny og lækker campingvogn. De usikre coronaudsigter trækker i hvertfald overvejelserne i den retning. Derfor vil han hellere satse sikkert og planlægge ferie under hjemlige himmelstrøg.

- Jeg tror ikke, der er nogen yderste grænse for, hvornår det her egentlig slutter og vi kan åbne grænserne helt op igen.

Selvom grænserne til de sydlige feriedestinationer måske når at åbne til sommer, så hører salgschefen mange af kunderne sige det samme.

- De siger, at de ikke er trygge ved at komme ned til et hotelværelse, hvor der har ligget et par få timer før. De er mere trygge ved at have deres egen seng med på slæb.