Bandepakke: Borgmester kommer næppe til at knipse klubhus væk

Næstveds borgmester savner svar på punktet i den nye bandepakke, hvor kommunerne får nye redskaber til at lukke bandemedlemmers klubhuse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er elastik i metermål.

Sådan siger Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune, om den nye bandepakke, der blandt andet skal give landets kommuner nye redskaber, så de kan lukke bandemedlemmers klubhuse.

Punktet drejer sig om, at kommunerne kan lukke et klubhus, hvis de er til væsentlig gene for naboerne.

quote Det bliver ikke sådan, at vi bare knipser klubhuset væk. Men hvis der opstår et nyt klubhus i et parcelhuskvarter, så vil jeg ikke tøve med at lukke stedet

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

- Men hvad er væsentlig gene? Det har jeg prøvet at få svar på blandt flere folketingspolitikere, der heller ikke kunne give mig noget svar på, siger Carsten Rasmussen til TV ØST. 

Der har den seneste tid været flere banderelateret skudepisoder i Næstved, der ifølge borgmesteren huser et enkelt klubhus for bandemedlemmer på Ringstedgade ved Netto.

Netop når bandepakkens redskaber til at lukke klubhuse er ukonkret og ifølge Carsten Rasmussen ikke har været til væsentlig gene, så kommer han næppe til at bruge den lige nu og her.

- Det bliver ikke sådan, at vi bare knipser klubhuset væk. Men hvis der opstår et nyt klubhus i et parcelhuskvarter, så vil jeg ikke tøve med at lukke stedet, siger borgmesteren.