Arrangement om fluefiskeri samlede entusiaster: - Andre synes, det er totalt sort

Fluefiske-entusiaster var lørdag samlet til Fishing Zealand Havørred Jam i Karrebæksminde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag var der i Karrebæksminde kystgrej og havørreder på programmet for ægte fluefiske-entusiaster. Og de var samlet fra nær og fjern.

- Vi er meget nogle nørder. Nogle gange går vi mere op i at nørde end at fiske. Jeg må nogle gange lægge nørderiet til side, og koncentrerer mig om at fisk, siger Jens Stoustrup fra Roskilde.

- Vi går meget op i stænger, liner, og måden det skal gøres på, så det er jo lidt nørdet, det må man sige, siger Kurt Jørgensen fra Høng.

quote Fluefiskeri er sådan en ting, som man aldrig bliver god nok til. Det bliver aldrig perfekt

Brian Krog Larsen, Virum

- Andre synes, det er totalt sort at bruge så meget tid på det, men jeg synes, det er fedt,  Brian Krog Larsen fra Virum

Fishing Zealand havde inviteret alle interesserede til det gratis arrangement Havørred Jam. 

- Vi samler alle omkring havørredfiskeriet. Det er kystfiskeri, som vi alle sammen elsker. Så der er spinnefiskere, fluefiskere, og der er en masse udstillere i løbet af dagen, siger Niels Lagergaard Pedersen, der er projektchef hos Fishing Zealand.

Kastedemoer og fluebinding

Allerede tidligt på dagen var der dukket over 100 mennesker op til arrangementet, hvor deltagerne blandt andet kunne opleve kastedemoer og fluebinding.

Man kunne blandt andet prøve at binde fluer som denne rejeflue.
Man kunne blandt andet prøve at binde fluer som denne rejeflue. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Flere af de fremmødte er enige om, at der altid er noget nyt at lære om fluefiskeri.  

- Fluefiskeri er sådan en ting, som man aldrig bliver god nok til. Det bliver aldrig perfekt. Man kan altid blive bedre, man laver altid fejl, siger Brian Krog Larsen fra Virum.

Hos Fishing Zealand håber de, at arrangementet Havørred Jam kan give mere opmærksomhed til kystfiskeri og havfiskeri. 

- En masse folk kan blive inspireret og tage ud for at prøve det på egen hånd bagefter, siger Niels Lagergaard Pedersen.