Årets bedste skolepatrulje kommer fra Herlufmagle: - Det er den bedste dag i mit liv

Danmarks bedste skolepatrulje finder man i Herlufmagle på Susåskolen. De blev fredag fejret med høj musik og is.

Uanset vind og vejr står skolepatruljerne hver morgen og sørger for, at deres kammerater kommer sikkert frem. En vigtig indsats, der hvert år bliver anerkendt, når landets allerbedste skolepatrulje bliver kåret.

I år går den hæder til nogle meget stolte elever fra Susåskolens afdeling i Herlufmagle.

- Den, der er årets bedste skolepatrulje, der har vi faktisk peget på jer. I er den allerbedste skolepatrulje i hele landet, siger Karina Petersen, vicedirektør for Rådet fra Sikker Trafik.

Eleverne i skolepatruljen blev noget overraskede og brød straks ud i jubel.

- Vi teamworker, vi holder sammen, vi hygger os, og vi står med nissehuer, når det er vinter. Vi husker folk på, at de skal cykle med cykelhjelm og passe på andre, og vi hjælper dem trygt over vejen selvfølgelig, siger Ronja Mikkeline Thrane fra 6.b.

Ronja Mikkeline Thrane kaldte det en af de bedste dage.
Ronja Mikkeline Thrane kaldte det en af de bedste dage. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Hjælp under corona 

Skolepatruljen hjalp også til under corona, da de hjalp de mindste elever, selvom deres egne klasser var hjemsendt. Det er blandt andet derfor, de nu får prisen som årets skolepatrulje af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

- Det gør vi for at hylde skolepatruljerne, fordi de gør et vigtigt arbejde. Det er børn, der står der frivilligt, der bruger deres morgentid på at hjælpe børn og voksne sikkert i trafikken. Det er ikke altid, at det er det sjoveste job, så vi vil gerne hylde dem og anerkende dem, siger Karina Petersen. 

Skolepatruljen hjalp også til under corona, hvor kun de mindste klasser måtte møde fysisk i skole.
Skolepatruljen hjalp også til under corona, hvor kun de mindste klasser måtte møde fysisk i skole. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Anerkendelsen og hyldest fik elever da også at mærke fredag. De fik en tur i partybus med egen DJ og politieskorte og kunne fejre titlen med resten af skolen med fri is efterfølgende. 

- Det er en af de største oplevelser, jeg har haft i mit liv, så selvfølgelig kom der lidt tårer. Det jo helt vildt, siger Ronja Mikkeline Thrane.

quote Det en af de største oplevelser jeg har haft i mit liv

Ronja Mikkeline Thrane, 6. b Susåskolen afd. Herlufmagle

- Det er som om, at hele den her dag, er en drøm. Det har været verdens bedste dag, fordi det har været så fedt. Det er sygt med musik, fest og leg. Det helt vildt, fortsætter hun.  

Nicoline Olsen, der også er i skolepatruljen, er helt enig.

- Alle de tre år, vi har været her, har det været den største drøm, og nu går det endelig i opfyldelse, siger Nicoline Olsen, der går i 7.c.

På landsplan er omkring 20.000 elever fra 6. til 9. klasse med i skolepatruljerne.

Der var fest på partybussen.
Der var fest på partybussen. Foto: Anders Garde - TV2 ØST