45.000 kunder kan se frem til en lavere elregning

Elselskaberne NKE-Elnet og Zeanet sænker nettariffen til den 1. maj. Borgere i Slagelse, Korsør og Næstved kan derfor se frem til en lavere regning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har i en lang periode været en dyr affære for borgere at betale elregninger, men nu kan 45.000 kunder i Næstved, Slagelse og Korsør se frem til billigere strøm.

Til maj sænker elselskaberne NKE-Elnet og Zeanet nemlig nettariffen, som er den pris, kunderne betaler for at få strøm leveret. Det gør de, fordi elpriserne er begyndt at falde igen.

Læs også
Elpriserne stiger - se her, hvor du kan spare
Læs også
Elpriserne stiger - se her, hvor du kan spare

- Vi glæder os naturligvis over at kunne være med til at lette lidt på elregningen, da vi ved, at den seneste tids høje elpriser har kunnet mærkes hos forbrugerne, udtaler direktør for NKE-Elnet Steen Lindhardt i en pressemeddelelse.

- Det forgangene år har lært os, at det kan være svært at spå om energimarkedet, men forhåbentligt er dette et udtryk for, at vi lige så langsomt er på vej i retningen mod en normalisering af energimarkedet.

Flere besparelser at hente

Det er særligt parcelhusejerne og de private husstande, der vil kunne mærke de faldende priser. For en gennemsnitlig parcelhuskunde med et årligt forbrug på 4.000 kilowatt vil prisnedsættelsen betyde en besparelse på mindst 500 kroner om året.

Læs også
Forbrugerråd vil have elregninger, der er til at forstå
Læs også
Forbrugerråd vil have elregninger, der er til at forstå

Ifølge de to elselskaber kan forbrugerne endda sænke deres samlede elregning yderligere. Prisen for levering afhænger nemlig af, hvornår strømmen leveres, og den er billigere i nattetimerne.

- På vores hjemmeside kan kunder og andre interesserede altid holde sig opdateret på de seneste tariffer for elnettet samt læse mere om, hvornår leveringen af el er billigst. Det kan for mange være et godt sted at starte, hvis de ønsker at spare lidt på elregningen, lyder det fra Carsten Lunde, der er energichef hos Zeanet, i pressemeddelelsen.


Nyhedsoverblik