¨

'Moffe' løslades før tid

Over 100 personer var mødt op for at vise støtte til de tre varetægtsfængslede. Foto: TV ØST

Claus ’Moffe’ Nielsen, hans hustru og en person mere løslades før tid i sagen om at have solgt cannabisolie til kronisk syge danskere.

De skulle have været varetægtsfængslet frem til den 29. november. 

Men Claus ’Moffe’ Nielsen, hans hustru og en anden person, der er sigtet i sagen, blev onsdag løsladt fra deres varetægtsfængsel i Jyderup Statsfængsel.

Det bekræfter familien over for TV ØST.

De tre personer er blevet anholdt, efter de trådte frem og oplyste, at de havde solgt cannabisolie til syge personer. Olien skal angiveligt kunne dæmpe kroniske smerter og bremse cancer.

Anholdelsen er blevet fulgt intensivt i offentligheden, og ved det seneste retsmøde i sagen mødte flere end 100 personer op for at støtte de fængslede.

Efterforskning stadig i gang

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi bliver de tre personer løsladt før tid, fordi de ikke længere ville kunne påvirke efterforskningen.

- Efterforskningen, som vi brugte som argument for at forlænge deres varetægtsfængsling, er nu blevet afsluttet, og derfor har vi valgt at lade dem tage hjem, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Han understreger, at efterforskningen i sagen endnu ikke er afsluttet, men at den blot nu er i en fase, hvor de sigtede ikke kan påvirke den.

Når efterforskningen afsluttes skal en anklager vurdere sagens agter og vurdere, om sagen skal føres videre ved domstolene. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App