Udlejer lader genbrugsbutik slippe for husleje: - Vi er så dybt taknemmelige

Kirkens Korshær i Maribo holder lukket på grund af risikoen for coronasmitte, men heldigvis stod udlejeren klar med en økonomisk håndsrækning.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På grund af smittefare med coronavirus har Kirkens Korshærs midlertidigt valgt at lukke alle deres butikker, heriblandt også butikken i Maribo.

Med en lukket butik er der ingen kunder og dermed ingen indtægt, men til gengæld er der stadig udgift til husleje.

quote Det betyder, at der stadig vil være penge til dem der trænger allermest

Ulla Thuesen, butiksleder, Kirkens Korshær, Maribo

Det synes Jens Tange, som udlejer butikslokalet i Maribo til Kirkens Korshær, ikke kunne være rigtigt.

Derfor skrev han et brev til butikken og fortalte, at han ikke opkræver husleje den næste måned.

- Når nu det er en velgørenhedsbutik, så synes jeg, at det ville være forkert af mig at opkræve husleje, når de ingen indtægt har den næste måned på grund af coronavirus, siger han.

Det er de glade for i butikken, der til dagligt sælger brugt tøj, sko og porcelæn og giver overskuddet til socialt udsatte og hjemløse i Danmark.

- At vi ikke skal betale husleje, mens vi holder lukket, betyder, at der stadig vil være penge til dem, der trænger allermest. Det er vi Jens dybt taknemmelige for, siger butiksleder i Kirkens Korshær i Maribo, Ulla Thuesen.

Hjælp til dem der trænger

Kirkens Korshær har meldt ud, at de indtil videre holder lukket frem til den 30. marts, men skulle situationen ændre sig, er Jens Tange klar til at hjælpe yderligere.

quote Vi må stå sammen i den her tid

Jens Tange, udlejer 

- Vi må se tiden an. Hvis det fortsætter, er jeg villig til også at undvære huslejen for april. Det, synes jeg, er det mest ansvarlige at gøre.

For ham handler det nemlig om at hjælpe, hvor man kan, og derfor håber han også, at andre vil gøre det samme.

- Hvis folk har mulighed for at gøre det samme, så synes jeg, at de skal gøre det, for vi må stå sammen i den her tid, siger Jens Tange.