150.000 danskeres fjernsyn kan gå i sort midt i coronakrise

Om to uger ændres tv-signalet. Dermed er mange - især ældre - i risiko for at miste tv-signalet. Minister vil nu forsøge at udskyde ændringerne.

Tema: Coronavirus
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens coronavirus spreder sig over hele Danmark, og regeringen samt myndighederne holder befolkningen opdateret med daglige pressemøder, risikerer 150.000 tv-seere, at deres tv-signal går i sort om bare to uger.

Det skriver Berlingske.

quote Tv’et er en vigtig og afgørende informationskilde i disse tider

Maria Luisa Højbjerg, underdirektør i Ældre Sagen

Årsagen er, at tv-signalet ændres som led i en bred politisk aftale tilbage fra 2015.

Det nye tv-signal fungerer efter planen fra 1. april og medfører, at især ældre fjernsyn fra før 2012 ikke længere vil kunne modtage tv-signaler via antenne.

I Ældre Sagen vurderer man, at det vil ramme mange ældre borgere.

Den befolkningsgruppe, der - sammen med andre udsatte borgere - af myndighederne opfordres til at tage særlige forholdsregler og beskytte sig.

- Tv’et er en vigtig og afgørende informationskilde i disse tider, siger underdirektør i Ældre Sagen, Maria Luisa Højbjerg, i et skriftligt svar til TV 2.

Udskydelse kan komme på tale

Derfor har Ældre Sagen henvendt sig til Kulturministeriet og foreslået, at tv-signalet udskydes på ubestemt tid, da foreningen er bekymrede for de konsekvenser, det kan få for Danmarks ældre.

- Vi ved, at mange montører ikke længere kan få adgang til for eksempel plejecentre, og at flere kunder helt forståeligt er utrygge ved at få besøg i deres hjem på grund af smitterisikoen, siger underdirektør i Ældre Sagen Maria Luisa Højbjerg til TV 2.

Kulturministeriet har forsøgt at oplyse borgerne om de kommende ændringer gennem kampagner og hjemmesiden sortsignal.dk. Men nu forsøger kulturminister Joy Mogensen (S) at få ændringerne udskudt, siger hun til Berlingske.