Tre unge bandemedlemmer idømt over 14 års fængsel

​Tre mænd er idømt over 14 års fængsel for blandt andet for at have haft en pistol med ammunition under en verserende bandekonflikt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre unge bandemedlemmer skal lang tid i fængsel. Det besluttede et nævningeting ved Retten i Nykøbing Falster tirsdag, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En 24-årig, en 20-årig og en 17-årig mand blev idømt henholdsvis 5 år og seks måneders fængsel, fire år og ni måneders fængsel og fire års fængsel. Den 24-årige blev desuden idømt udvisning fra Danmark.

De er blandt andet dømt for sammen og under særligt skærpende omstændigheder at have haft en pistol med ammunition under en verserende bandekonflikt, vold, hæleri, trusler og trusler mod vidner.

Ifølge politiet har de alle tre tilknytning til banden Black and White. Gruppen var i konflikt med Saturdarah på Lolland-Falster.

quote Det er en stor del af borgerens virkelighed med skyderier og ildspåsættelser, derfor et det et vigtigt signal at sende og få folk dømt for det

Mariam Khalil, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Dommen er endnu et eksempel på, at politiets massive indsats mod rocker-/bandemedlemmer giver resultat og mit håb er, at den kan medvirke til en øget tryghed hos borgerne, udtaler politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De to mænd på 20 og 24 år har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhørene henholdsvis den 3. og 16. november 2017, og retten har bestemt, at de fortsat skal være fængslet indtil afsoningen.

- Det er tilfredsstillende både for politi og anklagemyndighed, når vi har foretaget et stort efterforskningsarbejde, at domstolene også vælger at dømme for det. Fordi det er en stor del af borgerens virkelighed med skyderier og ildspåsættelser, derfor et det et vigtigt signal at sende og få folk dømt for det, siger Mariam Khalil, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Forsøgte at stikke af fra politiet

Anholdelsen fandt sted i et hus i Søllested på Lolland den 2. november 2017. Politiet var i huset i Søllested i forbindelse med eftersøgningen af den 24-årige mand grundet et voldeligt overfald begået to dage tidligere.

Her fandt politiet de to unge mænd på 20 og 17 år, mens en tredje mand sprang ud af vinduet ved politiets ankomst. Den 24-årige mand har siden erkendt, at det var ham, der sprang ud af vinduet. 

Ved politiets efterfølgende ransagning af huset blev der fundet en pistol med tilhørende ammunition.

Politiets efterfølgende efterforskning viste, at alle tre mænd er medlemmer af bandegrupperingen Black and White South, og at der på tidspunktet for fundet af pistolen var en verserende bandekonflikt mellem Black and White South og rockergrupperingen Satudarah.

Alle tre mænd har nægtet sig skyldige gennem hele sagen og har anket dommen.

27 adresser blev ransaget 

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man ifølge Mariam Khalil kontinuerligt fokus på rocker- og bandemiljøet. Eksempelvis iværksætte politiet torsdag i sidste uge en omfattende aktion, hvor politiet anholdte otte personer med tilknytning til rocker- eller bandemiljøet.

De blev alle sammen efterfølgende varetægtsfængslet, mens en person fik en straksdom for at have medvirket til en gerningsmands flugt. 

I alt blev 27 adresser ransaget i løbet af torsdag, hvor politiet fandt narkotika, flere våben og ammunition. 14 personer blev anholdt, som er sigtet for drabsforsøg, overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og for salg af euforiserende stoffer.

De resterende fem personer er blevet løsladt igen efter afhøring, oplyser politiet.

Anholdelserne skete i tæt samarbejde med Københavns Politi, København Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særligt Efterforskningscenter Øst på flere adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i hovedstadsområdet.