Ti personer varetægtsfængslet efter stor aktion på Lolland

Ved eftermiddagens grundlovsforhør er ti af 11 anholdte fra en koordineret politiaktion på Vestlolland blevet varetægtsfængslet i tre uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag eftermiddag er ti af de 11 anholdte fra en større politiaktion i de tidlige morgentimer mod en række adresser i Vestlolland blevet varetægtsfængslet i tre uger. Alle er fra lokalområdet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag eftermiddag til TV2 ØST.

Den sidste af de 11 anholdte blev løsladt af politiet efter endt afhøring.

Ifølge Ekstra Bladet, som var til stede i grundlovsforhøret, er to af mændene, der er i 20'erne, blandt andet sigtet for at stå bag fordelingen af 14 kilo amfetamin på Sjælland, Fyn og Lolland-Falster.

Fund af våben og stoffer

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre. Så det er uvist, hvad mændene har forklaret, og hvad politiet bygger sin mistanke mod dem på.

Artiklen fortsætter under billedet

Politiet slog blandt andet til på Skørringevej sydvest for Maribo.
Politiet slog blandt andet til på Skørringevej sydvest for Maribo. Foto: Per Rasmussen.

Tidligere på dagen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyst til TV2 ØST, at der flere steder blev fundet våben i form af knive, slagvåben og ammunition, ligesom der også blev fundet amfetamin og andre stoffer.

Omkring 20 adresser på Vestlolland er blevet ransaget. Det var her, at de 11 personer i alderen 18 til 50 år blev anholdt, hvoraf en siden blev løsladt.

- Der er tale om en personkreds, som har været genstand for politiets efterforskning igennem en tid, og jeg vil umiddelbart betegne dem som værende i udkanten af bandemiljøet, sagde politiinspektør Kim Kliver tidligere på dagen til TV2 ØST.

Flere politikredse i aktion

Her til eftermiddag konstaterer politiinspektøren med tilfredshed i en meddelelse, at aktionen har sendt et klart budskab:

- Der er sendt et klart og utvetydigt signal til de kriminelle, der flirter med bandemiljøet om, at vi er til stede og har fokus på den kriminalitet, der udspringer fra det miljø.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik ved aktionen, der blev indledt klokken syv, bistand fra flere andre politikredse.