Politiet anholder flere personer under stor aktion på Lolland

11 personer er blevet anholdt under en større politiaktion tirsdag efter fund af våben og stoffer. Omkring 20 adresser på Vestlolland er blevet ransaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

11 personer er tirsdag morgen blevet anholdt under en stor politiaktion, hvor betjente gennemførte ransagninger på flere adresser på Lolland.

De anholdte er i alderen 18 til 50 år og er alle fra lokalområdet. De bliver fremstillet i grundlovsforhør i retten i Næstved i løbet af tirsdag med henblik på varetægtsfængsling. 

quote Der er tale om en personkreds, som har været genstand for politiets efterforskning igennem en tid

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Flere steder er der fundet våben i form af knive, slagvåben og ammunition, og der er også fundet amfetamin og andre stoffer.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

De anholdte er derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om våben og euforiserende stoffer. Alle anholdte er fra lokalområdet, og anholdelserne skete ifølge politiet uden dramatik.

- Jeg er særdeles tilfreds med dagens aktion og de foreløbige resultater. Der er sendt et klart og utvetydigt signal til de kriminelle, der flirter med bandemiljøet om, at vi er til stede og har fokus på den kriminalitet, der udspringer fra det miljø, siger politiinspektør Kim Kliver.

Fik hjælp fra andre politikredse

Politiet skal nu i gang med den videre efterforskning og afhøringer. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ved aktionen fået bistand fra flere andre politikredse i landet til aktionen, hvor personer omkring bandemiljøet er anholdt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet til stede på Skørringevej ved Maribo.
Politiet til stede på Skørringevej ved Maribo. Foto: Per Rasmussen.

- Der er tale om en personkreds, som har været genstand for politiets efterforskning igennem en tid, og jeg vil umiddelbart betegne dem som værende i udkanten af bandemiljøet, udtaler politiinspektør Kim Kliver og fortsætter:

- Derfor er det med stor tilfredshed, at vi nu har kunnet anholde en stribe personer, som vi kan stille til ansvar for nogle grove overtrædelser. De anholdte fremstilles her tirsdag formiddag i grundlovsforhør i retten med henblik på varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmøderne afholdes for lukkede døre.

Kim Kliver ønsker tirsdag eftermiddag ikke at udtale sig om de præcise sigtelser eller om varigheden af efterforskningen.

Politiet oplyste første gang om aktionen klokken 08.56 tirsdag morgen.

Varetægtsfængslet ind til sidst i maj

Ti af de 11 personer er tirsdag eftermiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør. Det oplyser Sydsjællands Lolland-Falster Politi tirsdag eftermiddag til TV2 ØST.

Alle er blevet varetægtsfængslet frem til den 27. maj.

Den sidste af de 11 anholdte blev løsladt af politiet efter endt afhøring.