Stjernekok vendte hjem - nu er han optaget på en særlig liste

Nicky Arentsen vendte sidste år hjem til Lolland til jobbet som køkkenchef på Bandholm Badehotel. For nylig blev han optaget på Berlingskes Talent 100-liste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Bandholm på Lolland ligger det historiske badehotel – opkaldt efter byen af samme navn – og i spidsen for køkkenet på stedet står Nicky Arentsen.

Han er lokal – og det samme er de råvarer, han arbejder med.

quote For det er en ting, jeg har set op til, andre har fået. Jeg har aldrig set mig selv på den liste

Nicky Arentsen, køkkenchef, Bandholm Hotel

- Jeg har en cirkel på 20 minutter, hvor jeg kan hente 70 procent af det, som vi bruger, fortæller han og tilføjer:

- Det er ikke fordi, jeg siger, de andre steder ikke har friske råvarer – for det har de også – men når jeg har 20 minutter – hvor de er hevet op en time forinden – så kan jeg næsten ikke få dem mere friske.

Med til at genrejse hotel

Nicky Arentsen selv er opvokset i Nykøbing Falster i en fiskerfamilie, hvor morfaren fangede fjordrejer.

- Jeg kan huske om sommeren – der var 100 meter kø ned til hans bro. Så stod han der og vejede rejer af på en jernvægt i hånden, fortæller køkkenchefen i dag.

Bandholm Hotel genåbnede sidste sommer efter en konkurs.
Bandholm Hotel genåbnede sidste sommer efter en konkurs. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Titlen som køkkenchef har Nicky Arentsen opnået i en alder af blot 28 år, hvor han har opbygget et CV, fyldt med meritter fra prominente, danske restauranter.

Nicky Arentsen har været med til at genrejse badehotellet, der genåbnede sidste sommer efter at være gået konkurs på grund af svære år med corona.

quote Så til sommer er det endnu bedre og – når næste sommer bedre igen

Nicky Arentsen, køkkenchef, Bandholm Hotel

Og hans virke og bedrifter er der blevet lagt mærke til. Senest er Nicky Arentsen kommet med på Berlingskes Talent 100-liste over unge, der gør en forskel i erhvervslivet.

- Det er helt vildt. For det er en ting, jeg har set op til, andre har fået. Jeg har aldrig set mig selv på den liste, fortæller kokken selv og tilføjer:

- Det med, at der er nogen, der synes, man gør så godt et stykke arbejde – og både bliver nomineret og kommer på den liste – det er helt vildt.

Køkkenchef Nicky Arentsen fra Bandholm Hotel henter efter eget udsagn 70 procent af råvarerne inden for en radius af 20 minutters kørsel. For som han selv udtrykker det: - Så kan jeg næsten ikke få dem mere friske.
Køkkenchef Nicky Arentsen fra Bandholm Hotel henter efter eget udsagn 70 procent af råvarerne inden for en radius af 20 minutters kørsel. For som han selv udtrykker det: - Så kan jeg næsten ikke få dem mere friske. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Karrieren startede som 18-årig, hvor Nicky Arentsen blev udlært kok fra den daværende gourmetrestaurant Babette i Vordingborg. Siden da har han arbejdet på en række Michelin-restauranter – senest på Jordnær i Gentofte, hvor han var souschef.

Læs også
Stjernekok vender hjem - skal stå i spidsen for køkkenet på Bandholm Badehotel
Læs også
Stjernekok vender hjem - skal stå i spidsen for køkkenet på Bandholm Badehotel

Sidste år vendte han hjem til Lolland Falster, hvor han nu står i spidsen for gastronomien på Bandholm Badehotel.

Siden åbningen sidste sommer har der været masser af gæster og gode anmeldelser. Og ifølge køkkenchefen er det kun begyndelsen:

- Vi har været i gang i 7-8 måneder nu. Så til sommer er det endnu bedre og – når næste sommer bedre igen. Det er aldrig ned – kun op. For der er kun en vej mod toppen.


Nyhedsoverblik