I Bandholm på Lolland ligger det historiske badehotel – opkaldt efter byen af samme navn – og i spidsen for køkkenet på stedet står Nicky Arentsen.
Han er lokal – og det samme er de råvarer, han arbejder med.
For det er en ting, jeg har set op til, andre har fået. Jeg har aldrig set mig selv på den liste
- Jeg har en cirkel på 20 minutter, hvor jeg kan hente 70 procent af det, som vi bruger, fortæller han og tilføjer:
- Det er ikke fordi, jeg siger, de andre steder ikke har friske råvarer – for det har de også – men når jeg har 20 minutter – hvor de er hevet op en time forinden – så kan jeg næsten ikke få dem mere friske.
Med til at genrejse hotel
Nicky Arentsen selv er opvokset i Nykøbing Falster i en fiskerfamilie, hvor morfaren fangede fjordrejer.
- Jeg kan huske om sommeren – der var 100 meter kø ned til hans bro. Så stod han der og vejede rejer af på en jernvægt i hånden, fortæller køkkenchefen i dag.
Titlen som køkkenchef har Nicky Arentsen opnået i en alder af blot 28 år, hvor han har opbygget et CV, fyldt med meritter fra prominente, danske restauranter.
Nicky Arentsen har været med til at genrejse badehotellet, der genåbnede sidste sommer efter at være gået konkurs på grund af svære år med corona.
Så til sommer er det endnu bedre og – når næste sommer bedre igen
Og hans virke og bedrifter er der blevet lagt mærke til. Senest er Nicky Arentsen kommet med på Berlingskes Talent 100-liste over unge, der gør en forskel i erhvervslivet.
- Det er helt vildt. For det er en ting, jeg har set op til, andre har fået. Jeg har aldrig set mig selv på den liste, fortæller kokken selv og tilføjer:
- Det med, at der er nogen, der synes, man gør så godt et stykke arbejde – og både bliver nomineret og kommer på den liste – det er helt vildt.
Karrieren startede som 18-årig, hvor Nicky Arentsen blev udlært kok fra den daværende gourmetrestaurant Babette i Vordingborg. Siden da har han arbejdet på en række Michelin-restauranter – senest på Jordnær i Gentofte, hvor han var souschef.
Sidste år vendte han hjem til Lolland Falster, hvor han nu står i spidsen for gastronomien på Bandholm Badehotel.
Siden åbningen sidste sommer har der været masser af gæster og gode anmeldelser. Og ifølge køkkenchefen er det kun begyndelsen:
- Vi har været i gang i 7-8 måneder nu. Så til sommer er det endnu bedre og – når næste sommer bedre igen. Det er aldrig ned – kun op. For der er kun en vej mod toppen.