Stjernekok vender hjem - skal stå i spidsen for køkkenet på Bandholm Badehotel

Nicky Arentsen har arbejdet på flere michelin-restauranter. Nu vender han hjem til sin fødeegn for at være køkkenchef på Bandholm Badehotel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Han er født og opvokset i Nykøbing Falster, hvor hans morfar var fisker og mormor kogekone. Som 18-årig blev han udlært kok fra den daværende gourmetrestaurant Babette i Vordingborg. 

quote Det bliver superlokalt

Nicky Arentsen, kommende køkkenchef på Bandholm Badehotel

Siden har 27-årige Nicky Arentsen rejst rundt i Danmark for at få arbejde på nogle af landets bedste restauranter. A.O.C i København, Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og senest på Jordnær i Gentofte, hvor han er souschef. Alle er de to-stjernede Michelin-restauranter.

Men nu vender Nicky Arentsen hjem til sin fødeegn, når han i næste måned begynder som køkkenchef på Bandholm Badehotel. Selv beskriver han det som en drøm og et naturligt skridt i sin karriere. 

Læs også
Kendt hotel genåbner til maj
Læs også
Kendt hotel genåbner til maj

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle tilbage. Jeg har gået og tænkt på, om jeg skulle have mit eget, og det her er en god mulighed for at få lov at stå med det ansvar, det er at drive et køkken, stå for indkøb, lave vagtplaner og skabe et sted med et højt gastronomisk niveau, siger han og tilføjer: 

- Jeg glæder mig supermeget til at vise, hvad jeg har lært gennem årene. 

Lokalt og enkelt med finesse

Som kommende køkkenchef er det ubetinget Nicky Arentsen, der sætter retningen for Bandholm Badehotels gastronomi. Her vil han tage det bedste fra michelin-restauranterne og kombinere det med sit lokale kendskab.

- Det bliver superlokalt i forhold til de råvarer, vi bruger. Maden bliver enkel, men stadig med finesse og det meget præcise arbejde, som jeg kender og elsker fra michelin-verdenen, siger han. 

Nicky Arentsen vil have fokus på lokale råvarer og urter, når han sammensætter menuerne på Bandholm Badehotel.
Nicky Arentsen vil have fokus på lokale råvarer og urter, når han sammensætter menuerne på Bandholm Badehotel. Foto: Privatfoto

Der går ikke mange minutter i en samtale med Nicky Arentsen, før han taler om råvarer og mad. Her skinner hans barndom på Falster og læretiden på Babette også igennem. 

- Jeg kommer helt sikkert til at trække på alle de kontakter, jeg har lokalt. Vi skal have urter fra Asger på Søllested Gods, som jeg kender. 

- Vi skal have fjordrejer fra Ruth, som min morfar også fangede rejer til i sin tid. Vi skal have torsk fra Langø, æbler fra Fejø, og jeg skal rundt og tale med de forskellige slagtere om, hvilke charcuteri vi skal have, fortæller han. 

Fra konkurs til badehotel

Bandholm Badehotel genåbner den 3. juni, efter de nye ejere har lavet en mindre renovering af hotellets stueetage. 

I mange år var hotellet ejet af frikirken Faderhuset, men det fik nye ejere i 2019 med Peter Bøgil i spidsen som direktør. 

Bandholm Hotel genåbner som Bandholm Badehotel den 3. juni. Arkivfoto.
Bandholm Hotel genåbner som Bandholm Badehotel den 3. juni. Arkivfoto. Foto: Bandholm Hotel

Året efter kom corona, og det tog hårdt på økonomien. Hotellet gik konkurs ved årsskiftet i år, kort efter Allan Agerholm og hans partner var blevet medejere. 

Men i marts kunne en ny ejerkreds bestående af Allan Agerholm og partneren samt yderligere fem investorer fortælle, at de ville genåbne hotellet som et badehotel til maj. Det er nu blevet rykket til 3. juni. 

Betyder noget for byen 

Foruden Nicky Arentsen består det nye hold på Bandholm Badehotel af hotelchef Loise Emilie Greve med baggrund fra D’Angleterre, Arena Næstved og Middelgrundsfortet, samt restaurantchef Kasper Skov, der har været på Hotel Sankt Petri og Restaurant Kanalen.

Nicky Arentsen glæder sig over at være med til at genåbne hotellet og forhåbentlig bidrage til mere liv i Bandholm.

Læs også
Overskydende sand fra Femernbyggeri skal skabe ferieparadis på Lolland
Læs også
Overskydende sand fra Femernbyggeri skal skabe ferieparadis på Lolland

- Jeg tror, det kommer til at betyde meget for byen. Bandholm har været igennem en hård tid, men nu sker der noget nyt, og vi er en gruppe af kompetente folk, som virkelig brænder for det, vi laver, siger han. 

Om han selv bosætter sig i Bandholm, Nykøbing eller et andet sted på Lolland-Falster, ved Nicky Arentsen ikke helt endnu. 

- Nu må vi se. Lige nu bor jeg i København, hvor jeg har købt en lejlighed. Men det ender jo nok med, at jeg også flytter herned. Det er der stor chance for, siger han. 

Nyhedsoverblik