Smitten stiger på Lolland - blandt de hårdest ramte kommuner i Danmark

Smitten i Lolland Kommune stiger og stiger. Kommunen er nu den med fjerde flest smittede i hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom det generelt går den rigtige vej med coronasituationen herhjemme, så går det den gale vej på Lolland. 

I Lolland Kommune er der de seneste syv dage konstateret 88 smittetilfælde af corona. Incidenstallet er på 219 smittede per 100.000 indbyggere, og dermed er Lolland Kommune den kommune i hele landet, der lige nu har fjerde flest smittetilfælde af corona.

- Vi konstaterer fakta, og det er, at det er løbet meget stærkt den her uge.

quote Jeg opfordrer til, at alle de næste 14 dage virkelig, virkelig holder ud, hænger i og holder fast igen. Det har vi brug for

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester, Lolland Kommune

Sådan lyder det fra Søren Wollesen, der er ældre- og sundhedschef i Lolland Kommune.

Ifølge sundhedschefen er det især de 40-60 årige, der lige nu udgør de fleste smittetilfælde i kommunen, nemlig omkring 75 procent.

- Det er svært at sige entydigt, hvad årsagen er. Men vi har en forståelse af, at de events, musikarrangementer, der har været de forrige weekender, har bidraget til smittespredningen. Men det er klart, at det at der er blevet åbnet op, og at folk er meget mere sammen, det betyder jo noget.

Opfordrer til test og afstand på Facebook

På Lolland Kommunes hjemmeside kunne man fredag se borgmester Holger Schou Rasmussen (S) på skærmen i en video, hvor han taler direkte til kommunens borgere.

- Jeg opfordrer til, at alle de næste 14 dage virkelig, virkelig holder ud, hænger i og holder fast igen. Det har vi brug for, lyder det fra Holger Schou Rasmussen i videoen.

I videoen opfordrer borgmesteren borgerne til at undgå at give kram og hånd - og at borgerne genoptager rådene omkring hygiejne, håndsprit og vaccine.

Ifølge Søren Wollesen er det også vigtigt, at folk lader sig teste, også selvom de er vaccinerede og ikke har symptomer på corona.

- Hvis man skal være en del af sociale begivenheder, eller hvis man bare går i skole, så er min opfordring, at man lader sig teste. Jeg synes, at man bare for en sikkerhedsskyld skal trappe op på at lade sig teste. Man kan jo være rask smittebærer og ikke have symptomer og så stadig være smittet, siger Søren Wollesen.

Aflyste arrangementer i kommunalt regi

Søren Wollesen forventer, at smitten i de kommende uger fortsat vil sprede sig blandt befolkningen.

- Lige nu er det især på Vest- og Midtlolland, at folk lige nu bliver smittet.

Ifølge Søren Wollesen er tesen, at spredningen hænger med musikarrangementer, der foregik i Nakskov, Søllested og Maribo i de foregående weekender.

- Jeg kunne forestille mig, at vi ser, at smitten flytter fra de ældre til de yngre, simpelthen fordi det kører i familier, i husstande og i opgange lige nu.

I Lolland Kommune har man allerede taget konsekvensen af den store smittespredning. Kommunen arbejder på, at færre skal samles de næste uger.

- Kommunens arrangementer bliver enten aflyst, udskudt eller kommer til at foregå online. Det har vi truffet beslutning om i går, så det har allerede haft konsekvenser for kommende kommunale arrangementer. 

Den næste på listen over flest smittede her fra sendeområdet er Kalundborg Kommune. Kommunen ligger som nummer 45 ud af de 96 kommuner i hele landet. 

I Kalundborg er incidenstallet på 50, og i løbet af de seneste syv dage er 24 konstateret smittet med coronavirus.