Selskab vil sælge Lalandia

Selskabet bag Lalandia overvejer at sælge badelandet på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lalandia på Lolland kan snart få en ny ejer.

Selskabet Parken Sport & Entertainment vil nemlig forsøge at sælge sine ejendomme flere steder i landet. Det drejer sig om Lalandia i Rødby og Billund samt nationalarenaen Parken i København.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

quote Vi ser fortsat stort vækstpotentiale i både Lalandia og FCK

Allan L. Agerholm, bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment

De forskellige aktiviteter har ligget som en samlet forretning i Parken Sport & Entertainment. Men der er blevet arbejdet på at dele forretningerne op i forskellige selskaber.

- I forbindelse med den igangværende udskilning af selskaberne, som vi løbende har meldt ud, står vi nu i en situation, hvor det giver rigtig god mening at afsøge et helt eller delvist frasalg af vores ejendomme i Parken og Lalandia, som alle er meget attraktive for investorer eller partnere.

- Ender processen med et salg, vil det resultere i en betydelig styrkelse af vores kapitalgrundlag og skabe nye muligheder i forhold til udviklingen af vores aktiviteter i F.C. København og Lalandia, siger bestyrelsesformand, Allan L. Agerholm, i en pressemeddelelse.

Direktør: Får ikke betydning for driften

Ifølge Parken Sport & Entertainment vil et muligt frasalg af dele af ejendomsporteføljen ske med selskabet som lejer af de eventuelt frasolgte ejendomme.

Det vil med andre ord fortsat være F.C. København og driftsselskaberne i Lalandia, der driver ejendommene kommercielt, ligesom F.C. København stadig vil have Parken som sin hjemmebane.

- Det er afgørende for os, at vi finder de rigtige investorer eller partnere, så vi samlet set skaber de rette forudsætninger for fremover at udvikle både F.C. København og Lalandia. 

Læs også
Bandholm Hotel har millionunderskud - nu køber Parken-formand sig ind
Læs også
Bandholm Hotel har millionunderskud - nu køber Parken-formand sig ind

- Vi ser fortsat stort vækstpotentiale i både Lalandia og FCK, og det kan vi skabe bedre mulighed for at forløse ved et helt eller delvist salg af ejendomsporteføljen, siger Allan L. Agerholm.

Jan Harrit, administrerende direktør i Lalandia, understreger, at et potentielt frasalg ikke kommer til at få betydning for badelandet.

- Det kommer ikke til at betyde nogen ændringer i driften af Lalandia, fordi det er alene en mulighed for at sælge bygningerne, hvor Lalandia så vil leje bygningen tilbage, siger Jan Harrit til TV2 ØST.

Kæmper med milliardunderskud

Mulighederne for eventuelle frasalg vil i den kommende periode blive afdækket gennem en struktureret salgsproces i samarbejde med rådgivere udpeget af selskabet, men der er ikke sikkerhed for, at et frasalg vil blive gennemført.

Pengene fra et eventuelt frasalg vil falde på et tørt sted for Parken Sport & Entertainment, der ifølge seneste kvartalsregnskab har en gæld på over en milliard kroner.

Læs også
Anders And kan komme til Lolland eller Midtsjælland
Læs også
Anders And kan komme til Lolland eller Midtsjælland

Regnskabet, der blev offentliggjort i november, viste ifølge Ritzau, at selskabet ved udgangen af september havde en rentebærende gæld på cirka 1,4 milliarder kroner.

Det er dog ikke kun corona og deraf aflyst sport og kultur, som har givet selskabet den store gæld. Før corona lød gælden nemlig på cirka en milliard kroner.


Nyhedsoverblik