Pleje Plus varsler sagsanlæg mod Lolland Kommune

Striden mellem det private plejeselskab Pleje Plus og Lolland Kommune eskalerer. Nu varsler Pleje Plus et sagsanlæg mod Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune har været en meget besværlig partner at samarbejde med.

Og kommunen kan se frem til et retsligt efterspil, hvis Pleje Plus sættes fra opgaven med at passe patienter i kommunen.

Sådan lyder beskeden fra Jack Leiberg, der er rådgiver for Pleje Plus og udtaler sig på vegne af selskabets direktør.

- Vores advokat har de seneste to måneder arbejdet med sagen, og man skal huske, at ingen er dømt, før man er dømt i en retssal. Vi har lavet fejl, ja, men Lolland vil opleve, at der kommer et efterspil. De vil blive mødt af krav, for de kan ikke løfte bevisbyrden, siger han til TV ØST. 

Lolland Kommune tunge at danse med

Meldingen kommer på samme dag, hvor Pleje Plus har fået en tredje advarsel af Lolland Kommune for alvorlige svigt over for de borgere, som de skal servicere.

Jack Leiberg mener, at Lolland Kommune har været en tung dansepartner for selskabet.

- Vi opfatter ikke længere Lolland Kommune som en samarbejdspartner. Der er immervæk 350 tilfredse borgere i Lolland Kommune, der har valgt at blive hos os. Samtidig er det tankevækkende, at vi ingen klager får i de andre kommuner, vi arbejder i. Det kunne jo være Lolland Kommune selv der er noget galt med, siger Jack Leiberg.

TV ØST erfarer, at et flertal i byrådet i Lolland Kommune er indstillede på at opsige samarbejdet med Pleje Plus. Det kan ske på et møde i byrådet den 22. juni.