¨

Pensionerede cirkuselefanter ankommer til Lolland i maj

01:16

Lige nu står de store dyr i Cirkusland i Slagelse, men til maj flytter de ind i et stort nybygget elefantanlæg i Knuthenborg Safaripark. Video: Morten Spuhr - TV2 ØST

Nu er der sat en dato for, hvornår fire pensionerede cirkuselefanter skal flytte ind i Knuthenborg Safaripark på Lolland.

De fire pensionerede cirkuselefanter Ramboline, Lara, Djungla og Jenny kommer til Lolland til maj.

Det skriver Folketidende lørdag.

Lige nu står de store dyr i staldende i Cirkusland i Slagelse, men til maj flytter de ind i et stort nybygget elefantanlæg i Knuthenborg Safaripark.

Ifølge Folketidende vil det nye elefantanlæg blive indviet den 1. juni 2020.

Blev købt for 11 millioner kroner

I 2018 besluttede den daværende VLAK-regering sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet at gøre det forbudt at lade vilde dyr som elefanter optræde i cirkus.

Derefter blev nuværende fødevareminister Mogens Jensen (S) enig med Cirkus Arena og Cirkus Trapez om prisen på de fire cirkuselefanter, som var de sidste tilbage i dansk cirkus.

Mens Cirkus Arena havde tre elefanter, havde Cirkus Trapez en, og først i august sidste år kunne parterne enes om en salgspris på samlet 11 millioner kroner for Ramboline, Lara, Djungla og Jenny.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Nicolai Brix

Når de pensionerede cirkuselefanter flytter ind i deres nye omgivelser, skal de lære, hvordan normal adfærd er for elefanter.

Det fortalte Knuthenborg Safariparks chefzoolog, Rasmus Nielsen, i oktober til TV2 ØST.

- De har været vant til at opføre sig på en bestemt måde i de sidste 30 år, og nu skal de til at lære noget helt nyt, der er fremmed for dem, sagde Rasmus Nielsen.

 

Grafik: Nick Abildgaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App