Pensionerede cirkuselefanter ankommer til Lolland i maj

Nu er der sat en dato for, hvornår fire pensionerede cirkuselefanter skal flytte ind i Knuthenborg Safaripark på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fire pensionerede cirkuselefanter Ramboline, Lara, Djungla og Jenny kommer til Lolland til maj.

Det skriver Folketidende lørdag.

Lige nu står de store dyr i staldende i Cirkusland i Slagelse, men til maj flytter de ind i et stort nybygget elefantanlæg i Knuthenborg Safaripark.

Ifølge Folketidende vil det nye elefantanlæg blive indviet den 1. juni 2020.

Blev købt for 11 millioner kroner

I 2018 besluttede den daværende VLAK-regering sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet at gøre det forbudt at lade vilde dyr som elefanter optræde i cirkus.

Derefter blev nuværende fødevareminister Mogens Jensen (S) enig med Cirkus Arena og Cirkus Trapez om prisen på de fire cirkuselefanter, som var de sidste tilbage i dansk cirkus.

Mens Cirkus Arena havde tre elefanter, havde Cirkus Trapez en, og først i august sidste år kunne parterne enes om en salgspris på samlet 11 millioner kroner for Ramboline, Lara, Djungla og Jenny.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Nicolai Brix

Når de pensionerede cirkuselefanter flytter ind i deres nye omgivelser, skal de lære, hvordan normal adfærd er for elefanter.

Det fortalte Knuthenborg Safariparks chefzoolog, Rasmus Nielsen, i oktober til TV2 ØST.

- De har været vant til at opføre sig på en bestemt måde i de sidste 30 år, og nu skal de til at lære noget helt nyt, der er fremmed for dem, sagde Rasmus Nielsen.

 

Grafik: Nick Abildgaard.