Nu bringer Britt brænde, ost og mælk ud til de ældre

Flere borgere i Nakskov hjælpe andre med at skaffe mad og brænde i sneen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg gør det, fordi jeg selv kan stå i situationen en dag, og så håber jeg, at nogen vil gøre det samme for mig

Sådan siger Britt Hansen fra Nakskov. Hun har både i sidste uge og i dag brugt sin fritid på at handle for de af hendes medborgere, der på grund af snevejret ikke selv kan.

quote Lige nu er jeg ude at lede efter brænde, og måske har min købmand et par paller

Britt Hansen, Nakskov

- Jeg hjalp nogen-og-tyve i sidste uge og har også flere i dag. Vi var jo sneet inde, og mange er dårligt gående, fortæller Britt Hansen, som også forklarer, at hjemmeplejen jo gør sit bedste, men også er ramt af vejret i øjeblikket.

TV ØST fanger Britt Hansen  kort før middag mandag, hvor hun er gået ind til den lokale købmand.

- Lige nu er jeg ude at lede efter brænde, og måske har min købmand et par paller. Derudover handler jeg mælk, ost, smør og apotekervarer for folk, siger hun og beder om at måtte ringe tilbage, så hun kan stille sig i kø.

Svært at holde varmen

Kort efter er Britt Hansen tilbage i telefonen med beskeden om, at der ikke var noget brænde hos købmanden. Netop manglen på brændsel ser ud til at være et generelt problem i Nakskov i disse dage.

Det oplever Kenneth Nielsens mor, som for nylig er flyttet til Nakskov, og da han alligevel kører fra sit hjem i Ringsted og ned til sin mor i Nakskov med en tom kassevogn, har han tilbudt at tage et par paller træbriketter med, hvis nu skulle have behov.

quote De er jo glade, når jeg gør det, og der skal så lidt til for at glæde mennesker i dag

Britt Hansen, Nakskov

Men det har vist sig at være en svær opgave.

- Der er jo udsolgt i hele Nakskov. Jeg har været i Jem&Fix, XL-Byg, Harald Nyborg, Land & Fritid og Danish Agro -  uden held, siger Kenneth, som også har forsøgt sig hos S.F Handel på havnen.

- Og der står 80 på venteliste til at få en palle, så der er jeg langt nede i køen.

Ægte næstekærlighed

Britt Hansen hoppede sidste uge i bilen for at handle for folk, selvom hun havde været på nattevagt.

- Ja, jeg gør det ganske kvit og frit. De er jo glade, når jeg gør det, og der skal så lidt til for at glæde mennesker i dag, siger hun.

Kenneth Nielsen oplevede i sidste uge at en ældre mand ville cykle fra XL-Byg og hjem med fire poser brænde hængede fra cyklen.

- Det så farligt ud. Så jeg fik ham ind i bilen, og kørte ham hjem. Og så ville han betale mig, men jeg gør det her, fordi sådan er jeg bare. Det gør mig glad at hjælpe andre, siger Kenneth Nielsen.