17-årige Rasmus skaffer gratis mad til kontanthjælpsmodtagere

En 17-årig HHX-studerende har lavet sin egen Facebookside, hvor personer, der har mad til overs, kan give det videre og bekæmpe madspild.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

17-årige Rasmus Erichsen, der studerer Marketing og Innovation på HHX i Slagelse, har fået en god idé.

Han har lavet Facebook-siden "Stop spild af mad mm. (Korsør)", hvor man kan uploade et billede af det mad, man har i overskud, så andre kan få glæde af det.

Det foregår ved, at den person, der ønsker den pågældende mad, skriver en privatbesked til personen eller en kommentar til billedet på siden - og derefter henter modtageren maden hos giveren.

quote Der er 700 tons mad, der bliver smidt ud hver dag, og det vil jeg gerne hjælpe med at stoppe. Det er samtidig en stor glæde at hjælpe andre mennesker og se hvor glade, de bliver

Rasmus Erichsen, iværksætter

Der er flere grunde til, at Rasmus Erichsen fandt på netop dette projekt.

- Der er 700 tons mad, der bliver smidt ud hver dag, og det vil jeg gerne hjælpe med at stoppe. Det er samtidig en stor glæde at hjælpe andre mennesker og se hvor glade, de bliver, siger Rasmus Erichsen til TV ØST.

Større behov efter kontanthjælpsloftet

Efter første oktober, hvor kontanthjælpsloftet er trådt i kraft, er der sket en markant stigning i, hvor mange, der er interesserede i den gratis mad.

- Efter første oktober var der en klar stigning i opslag per dag, så mobilen har været meget mere aktiv efter, fortæller Rasmus Erichsen.

Den unge iværksætter er da heller ikke i tvivl om, hvad der får folk til at donere deres overskydende mad til andre, der har brug for det.

- Det er næstekærlighed, siger Rasmus Erichsen.

Læs mere om konceptet her:

Rasmus Erichsen har oprettet fire forskellige Facebook-sider for fire forskellige byer. De hedder henholdsvis:

I alt har Facebook-siderne næsten 1.300 medlemmer. Størstedelen er i Korsør.