Nabo efter flere skud mod etageejendom: - Man følte sig ikke super tryg ved at lægge sig til at sove igen

Sent torsdag aften ramte flere skud en etageejendom i Rødbyhavn. Dagen derpå står naboerne med mange ubesvarede spørgsmål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ellers rolig aften sluttede dramatisk i går, torsdag, for en række beboere i et lejlighedskompleks på Kongeleddet i Rødbyhavn.

quote Man følte sig ikke super tryg ved at lægge sig til at sove igen.

Meya Kristiansen, beboer, Kongeleddet

Meya Kristiansen var netop gået i seng, da hun hørte skud tæt ved. Hun var på besøg hos sin kæreste, der bor i det, der skulle vise sig at være nabo til to lejligheder, som blev ramt af skud, affyret af ukendte gerningsmænd.

- Vi fik besøg af politiet lige efter, hvor de forklarer stille og roligt, hvad der er sket, fortæller Meya Kristiansen her dagen derpå.

- Vores naboer var rigtig kede af det, for det var dem, der blev skudt på. Heldigvis blev ingen ramt, fortæller hun videre.

Politiet fik anmeldelsen om skyderi mod flere lejligheder klokken 22.27. Ingen personer kom til skade. Politiet ved fredag middag ikke, hvad motivet var, eller hvem skuddene var rettet imod.
Politiet fik anmeldelsen om skyderi mod flere lejligheder klokken 22.27. Ingen personer kom til skade. Politiet ved fredag middag ikke, hvad motivet var, eller hvem skuddene var rettet imod.
Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Efter aftale med politiet, som modtog anmeldelsen 22.27, blev naboerne fra de to beskudte lejligheder indlogeret hos Meya Kristiansen og kæresten, imens teknikere søgte efter spor.

- De har siddet hos os hele natten, fortæller hun.

Meya Kristiansen fortæller, at i alt to lejligheder blev ramt af skud. Her befandt der sig to personer i den ene og en i den anden.

Utryg ved at sove

Hun har ikke oplevet eller hørt noget, der bringer hende en forklaring nærmere årsagen til nattens begivenheder.

- Vi ved ingenting overhovedet, siger hun.

Og det har da fået hende til at tænke på, om det kan ske igen.

- Det er ubehageligt. Men det havde været lige så ubehageligt, hvis vi vidste, det havde noget med bander at gøre, for så kunne det ske igen – så vi har det lidt blandet. Hvis nogen har gjort det for sjovt, er det vildt ubehageligt, de kan finde på det – men hvis det er (en) bande, kan det ske igen.

Ud på natten kunne Meya Kristiansen gå tilbage i seng. Men det var svært at falde til ro.

- Man følte sig ikke super tryg ved at lægge sig til at sove igen. Men politiet var gode til at tage hånd om os alle sammen.

I løbet af fredagen var politiet til stede på Kongeleddet for at tale med vidner.
I løbet af fredagen var politiet til stede på Kongeleddet for at tale med vidner.
Foto: Lars Dalsig - Nakskov Foto

Politiet har været til stede på Kongeleddet både i løbet af natten og igen fredag formiddag, men var ved middagstid ikke kommet nærmere en opklaring, da TV2 ØST talte med politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver:

quote Vi har skrevet vores opsigelsespapirer under – så vi er på vej væk

Meya Kristiansen, beboer, Kongeleddet

- Vi arbejder på at få kortlagt, hvad der ligger til grund for at skyde der. Det er på ingen måde acceptabelt, og det er afgørende for alles tryghed, at vi finder frem til, hvem der har gjort det.

Person set køre væk

I forbindelse med politiets efterforskning leder man efter en person, der er set køre væk fra stedet i en mindre sort bil. Politiet ved på nuværende tidspunkt ikke, i hvilken retning bilen forsvandt hen.

Kim Kliver appellerer til, at borgere, der har oplysninger i sagen, kontakter politiet.

- Det er min opfattelse, at der må være nogle, der er bekendt med, hvad der ligger til grund for det her. Så jeg synes, det vil være et rigtig fornuftigt træk at ringe til politiet, siger han.

skyderi roesdbyhavn.1
Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Tilbage på Kongeleddet har Meya Kristiansen og kæresten dog besluttet sig for, at de vil finde et andet sted at bo.

- Vi har skrevet vores opsigelsespapirer under – så vi er på vej væk, siger Meya Kristiansen, som siger, der dog ligger flere årsager til grund for denne beslutning.

- Vi er ikke tilfredse med at bo her længere – det er ikke rart længere, tilføjer hun.