Mand anker dom for at stikke ild på kammerat

Dom på seks års fængsel i sag om brandoverfald på Lolland bliver anket til landsretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Rettelse
Clock18. feb 2020, kl. 12:10
Retten havde i første omgang oplyst, at sagen ikke var anket, og at ankefristen var udløbet. Men efterfølgende har retten oplyst, at sagen alligevel er anket. Derfor rettes artikel i både rubrik, underrubrik, tekst og billedtekst.

En 37-årig mand var i livsfare og havde forbrændinger på halvdelen af kroppen, da han i december 2018 blev bragt fra en ejendom i Torrig på Lolland til Rigshospitalet i København.

I slutningen af januar blev en 41-årig mand idømt seks års fængsel for blandt andet at have bundet offerets hænder sammen med strips efter at have slået ham bevidstløs.

Den forsvarsløse mand blev overhældt med brændbar væske, som blev antændt.

Den dom har den 41-årige nu valgt at anke, oplyser Retten i Nykøbing Falster til Ritzau tirsdag.

Retten oplyste i første omgang, at sagen ikke var anket. Men det var altså forkert. Fristen for at anke udløb 12. januar.

Ud over det brutale brandoverfald på kammeraten blev manden også dømt for at have truet sin fætter. Fætteren var vidne i sagen, da manden over telefonen havde fortalt ham, at han satte ild til kammeraten.

Trusler mod vidner straffes ekstra hårdt.

Manden blev desuden dømt for at have været i besiddelse af tre kilo hampeplanter. Dem fandt politiet, da de i forbindelse med efterforskningen undersøgte ejendommen.

Anken betyder, at sagen skal behandles på ny i Østre Landsret.