Kommunen vil rive boliger ned: - Det vil være vanvittigt

Beboerne i almennyttigt boligbyggeri i Rødbyhavn forstår ikke politikernes ønske om at rive lejemål ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sådan en stille og rolig efterårs eftermiddag i det almennyttige boligbyggeri Kongeleddet i Rødbyhavn, ryster en del beboere på hovedet af politikernes planer om, at rive en del af boligerne ned.

- Det er et forrygende sted at bo, siger René Bentzen, der har boet i Kongeleddet i 13 år.

Det var slet ikke meningen, han skulle bo der. Men omstændighederne gjorde, at han flyttede ind og han har valgt at blive, fordi han holder af at bo der.

quote Det vil være vanvittigt at rive det her ned

Per Nielsen, beboer i Kongeleddet

- Nu har vi fuldt besat i lejlighederne, så jeg kan ikke se, hvorfor man skal rive noget ned her, siger René Bentzen.

Vanvittigt at rive det ned

Per Nielsen har boet i Kongeleddet i tre år. Han er også ret glad for at bo i området.

- Det vil være vanvittigt at rive det her ned. Det er dejlige lejligheder. Vi kan bruge altanen næsten hele året, fordi den er inddækket. Og her er stille og roligt, forklarer han. 

René Bentzen har boet i Kongelddet i Rødbyhavn i 13 år. Han er glad for at bo der og er uforstående overfor, at der måske skal rives boliger ned.
René Bentzen har boet i Kongelddet i Rødbyhavn i 13 år. Han er glad for at bo der og er uforstående overfor, at der måske skal rives boliger ned.
Foto: TV ØST

Byrådet i Lolland Kommune har besluttet, at der skal være 85 lejemål færre i alment boligbyggeri i Rødbyhavn. Det er besluttet, at 41 lejemål i Sognefogedvænget skal rives ned. 

Det betyder, der skal findes 44 andre lejemål i almennyttigt boligbyggeri i Rødbyhavn, der skal rives ned. Ud over Kongeleddet er der også Syltholmparken, der fungerer som almennyttigt boligbyggeri i Rødbyhavn.

Alle boliger lejet ud

Et af argumenterne fra politikerne er, at Lolland Kommune ikke har brug for så mange lejemål til kommunens egne borgere, og for at undgå, der flytter ressourcesvage familier ind fra andre kommuner, vil kommunen reducere i antallet.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at der er nogle beboere, der tænker, hvad skal der nu ske? De er glade for at bo her, så jeg kan godt se, der er mange der vil tænke, hvor skal vi så flytte hen, siger René Bentzen. 

I øjeblikket er alle lejemål i Kongeleddet lejet ud.

- Da vi flyttede ind var der 12 ledige boliger. Men nu er der jo ikke nogen, siger Per Nielsen og fortsætter:

- Jeg har snakket med en, der kommer inde fra Dragør og er flyttet herned. Og det er nogle, der ikke er på kontanthjælp. Så der kommer også nogle af de andre, fortæller han.

Det almennyttige boligbyggeri Kongelddet i Rødbyhavn. Alle lejligheder er lejet ud i øjebelikket.
Det almennyttige boligbyggeri Kongelddet i Rødbyhavn. Alle lejligheder er lejet ud i øjebelikket.